BURSA VALİSİ KARALOĞLU;ULUDAĞDA SEFERBERLİK BAŞLATTIK."> BURSA VALİSİ KARALOĞLU;ULUDAĞDA SEFERBERLİK BAŞLATTIK."> BURSA VALİSİ KARALOĞLU;ULUDAĞDA SEFERBERLİK BAŞLATTIK.">

BURSA VALİSİ KARALOĞLU;ULUDAĞDA SEFERBERLİK BAŞLATTIK.

"DENGELERİ GÖZETMELİYİZ"

 

Vali Karaloğlu: "Uludağ için bir seferberlik başlattık. Başlattığımız seferberliğin uygulamalarına şahit oluyoruz. Teleferiğimiz daha modern bir hale getirildi.

Yolumuzun revize işlemlerine de başladık. Yani ziyaretçilerimizi rahatlığa kavuşturuyoruz" dedi.

 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ Milli Parkı Sarıalan'da dönüşümün bir parçası olan satış üniteleri ve kır kahvesinin temel atma törenine katıldı.

 

Uludağ için önemli bir gün olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu: "Bugün Uludağ'ımız için güzel bir gündü. Az önce Uludağ Milli Parkı'nın gişelerinde Uludağ yolunun asfalt başlangıcını yaptık. Şimdi bir başka tesisin temelini atıyoruz. Bir hafta önce teleferiğimizi açtık. Geçen sene Uludağ merkezde Büyükşehir Belediyemiz alt yapıyı, içme suyunu, kanalizasyon çalışmalarını tamamladı. Daha önce elektriklerimiz yeraltına alındı. Hep söylüyoruz Uludağ gerçekten Türkiye'nin de Bursa'nın da çok önemli bir değeri. Uludağ'ı daha iyi kullanabilmemiz için alt yapı sorunlarını çözmemiz lazım.

 

Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz bölgedeki bu alt yapı sorunlarını hızlı bir şekilde gideriyor. Bu gün temelini atmış olduğumuz bu tesisle Sarıalan'da vatandaşımızın alışveriş yapma, oturup bir çay içme, ihtiyaçlarını giderme açısından güzel bir mekân olacak. Biliyorsunuz az ilerde Osmangazi Belediyemiz de yine bir lokanta kafeterya çalışmaları devam ediyor. Geçen hafta yine Sayın Bülent Arınç beyle orda başka bir mekânın açılışını yapmıştık.

 

Hedefimiz şu; Uludağ hem yazın, hem kışın yoğun kullanılan bir milli park. Buraya gelen insanlarımız daha mutlu bir şekilde Uludağ'dan ayrılsınlar, burada ihtiyaçlarını giderirken sorun yaşamasınlar. Hedefimiz insanımızın mutlu olması. İnsanımızın mutluluğunu sağlamak için çalışıyoruz.

 

Daha önce burada çok kötü barakalar vardı. Uludağ'a yakışmayan Sarıalan'a yakışmayan çok kötü barakalar vardı onları kaldırdık. Şimdi onların yerine tamamen doğa ile uyumlu daha sıcak bir malzeme olan ahşaptan kır evleri yapıyoruz. Aynı şekilde Çobankaya'da bu kır evlerinden inşatlar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda Uludağ'ımız çok daha yaşanılabilir bir mekâna dönüşecek.

 

Yeni Teleferik ile Uludağ'a çıkacak insan sayısının da artacağını belirten Vali Karaloğlu: "Buna da hazırlıklı olmamız lazım. Tabi ki kullanma koruma dengesi de çok önemli. Uludağ'ı korumazsak, Uludağ'daki yeşili, doğayı, yaban hayatı korumazsak Uludağ olmaz. Uludağ'ı, Uludağ'a gelen insanlarımızın koruması lazım. Mutlaka bu kullanma koruma dengesini de sağlamamız lazım. Ha şunu söylemiyoruz, 'gelenlerin zarar verme ihtimali var o zaman gelmesinler' de demiyoruz. Hayır, insanımız gelsin, kullansın, istifade etsin. Ama mutlak suretle de buranın doğal yaşamını, yaban hayatını koruyacak tedbirleri hep beraber, vatandaşımızla birlikte alalım istiyoruz. Bu güzellikler hepimizin, milletin güzellikleri. Biz kamu görevlileri sadece bekçilik yapıyoruz. Hep beraber doğayı korumamız gerekir" dedi.

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör ise: "Uludağ, Ülkemizin 1961 yılında ilan edilen 5. Milli Parkıdır. Uludağ'da 30'u Uludağ Endemiki olmak üzere 171 endemik bitki türü, bin 300 adette bitki türünü barındırmaktadır. Yılda 1 milyon ziyaretçisi bulunmaktadır. Gelen ziyaretçilerin sınırlı ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar oluşturmak için bu yapılaşmayı başlattık. Doğayı koruyarak bu tesisleri yapıyoruz" dedi.

 

Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü tarafından Sarıalan'da ziyaretçiler için yaptırılacak olan sosyal tesisler;250 metre kare taban üzerine yapılacak. 4 adet dükkân, 1 adet kır kahvesi, 2 adet bay, bayan ve engelli lavaboları olacak. Yaklaşık 450 bin liraya mal olacak tesis Eylül ayı sonunda hizmete açılacak.


Etiketler : ULUDAĞ BURSA VALİ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.