SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 18 Ağustos 2015 12:03

ÇİM HALIYI SEV , DOĞAYI KORU

ÇİM HALIYI SEV , DOĞAYI KORU
Yok öyle değil çim halıyı sev doğrusu bu o sizin söylediğiniz Balıkesir sınırları dahilinde kullanılması uygun olmayan bir terim. ..İsterseniz bu kelimenin bu günlere gelişini şöyle bir göz atıp gözümüzde canlandırmaya çalışalım ?.

ÇİM HALIYI SEV , DOĞAYI KORU

" Yeşili sev doğayı koru " mu olacak dediniz ?

Yok öyle değil çim halıyı sev  doğrusu bu  o sizin söylediğiniz Balıkesir sınırları dahilinde kullanılması uygun olmayan bir terim. ..İsterseniz  bu kelimenin bu günlere gelişini şöyle bir göz atıp gözümüzde canlandırmaya çalışalım ?.

Paşa cami karşısındaki yıkılan eski hal binasının olduğu yer düzenleme ile sayın İsmail Ok zamanında meydan olarak halkın hizmetine sunulur..Çeşit Çeşit fidan ve ağaçlar ile sarıcı bikriler ve bodur yeşillikler ile meydan göz zevkine ve peyzaj estetiğine yakışır şekilde düzenlenir . Hani şu meşhur Türk Devletlerinin bayraklarının olduğu malum ak pli Büyükşehir tarafından direkleri ile sökülerek kaldırılan meşhur meydan. " Eeeee ne olmuş Olcay o meydana söze girsen artık !!" o meydan da ramazan şenlikleri kutlandı bu sene malum 30 gün süren etkinlikler kapsamında  gündüz gece  bir şeyler yapılmaya çalışıldı halk için ! . ama unutulan bir şey vardı oradaki yeşillikler o kavurucu sıcaklarda sulanmayı unutulmuşlardı !..Gerçekten unutuldu mu orası da muamma..Peki ne oldu o güzelim ağaçlar ve fidanlar solmaya kurumaya başladılar Eski adıyla park ve Bahçeler yeni adıyla Kent Estetiği daire başkanlığı işi savsaklamaya başlamışdı bir kere arkası da kesin gelecekti derken;


                     Emniyetin arkasındaki Kaya Avni Sağlıkçı Parkuru var hani yürüyüşlerin yapıldığı ağaçların gölgesinde dinlenip sohbetler edilen işte oradaki ağaçlar çay deresi projesi kapsamında ! ( çay deresi çay deresi diyorlar ,gondollar yüzecekmiş ,proje maketi falanda yapmışlar mı ne işte o .. de git memleketin daha önemli daha büyük ihtiyaçları var milletin gözünü boyamayın) oradan sökülen ağaçlar DSİ karşısına veya diğer bir isimle Bigadiç yolundaki işbir fabrikasının oraya dikilirler.. ne mi olur ??? " HAZİRANDAN SONRA DİKİLEN DARIDAN,KOCASINDAN SONRA KALKAN KARIDAN HAYIR GELMEZ " diye bir söz var biraz içine espri katılmış bir söz işte o söz olur.. o ağaçlar haziranda tutmazlar ve güzelim ağaçlara yazık olur kururlar3-5 tane olsa sorun değildi baya çok be kardeşim..Neyse biz devam edelim sohbetimize..

Ayşebacı yol kavşağından cevre yolu boyunca hani havaalanı köprüsüne kadar olan orta refüj'e çim ekilir kilometrelerce .. ne mi olur ?? dur bi bak ne olmuş biliyor musunuz çim yerine yabani otlar çıkmış çimin yerinde yeller esiyor..tohum,,ekim,sulama hataları ve ilgisizlik nedeniyle bizimkilerin beceriksizliği su yüzüne çıkar ama daha bitmez burası Balıkesir Diş hastanesi üstü Çengel çaddesinde ki orta refüjde bulunan Eski Belediye başkanımız tarafından ekilen yıllar içinde gelişip boy atıp güzelleşen tanesi 600 tl çivarında olan ağaçların güzeli AKASYA ağaçı bu Kent estetiği tarafından yanlış  ilaçlama yüzünden bir anda kurutulur..yazık be arkadaşım,günah be,,gidin bi görün içiniz acır?

Bu Kent estetiğinin sadece adı var estetik falanda değil Belediye Başkanlarının bu gelişmelerden haberi var mı yokmu ? bilmem ama bunlar resmen doğa düşmanı dokundukları yer kuruyor..Karesi AVM karşısındaki kız dedesi var biliyorsunuz hani şu hıderellezde mum diktiğiniz Türbe !!! ? oranın yeşil olan çimleri bakımsızlıktan kurumuş yok olmuş,,, yerine inanırmısınız YEŞİL ÇİM HALI konulmuş pes doğrusu?yanındaki muhtarlık önündeki güzelim yeşillik ve çimler katledilmiş çim falan kalmamış  yıllarca yemyeşil yerler kurutulmuş yerine bazı yerlerde çim halı konulmuş.. sulama derdi yok,,ilaç yok? bakım yok..derdi yok? elektrik süpergesi ile temizlenir ohh süper? ..

O sebeple sevgili dostlar bu beceriksiz Kent estetiği Daire başkanlığı Yeşili falan sevmiyor yeşilden de anlamıyor,eskiye dair yeşil ve güzel olan ne varsa katlediyor o sebeple boşverin çimi falan " çim halıyı sev doğayı koru diyoruz?hani şu gondol gezintisi olacak olan boklu dere var ya bence orada da çim halı kullanın MAKSAT YEŞİLLİK OLSUN?

SAYGILARIMLA

HABER:Olcay GÜNGÖR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.