AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 11 Şubat 2024 13:57

Doktora tezini savunan Egemen Bağış, 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı

Doktora tezini savunan Egemen Bağış, 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı


Doktora tezini savunan Egemen Bağış, 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı
Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, yaklaşık altı yıldır sürdürdüğü doktora çalışmalarını başarıyla tamamlayarak 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı.

  
Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci, T.C. Prag Büyükelçisi  Egemen Bağış yaklaşık altı yıldır sürdürdüğü doktora çalışmalarını başarıyla tamamlayarak 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı. 

Bağış, Prag’a Büyükelçi olarak atanmasından önce yüksek lisans öğrencilerine Avrupa Birliği dersleri dersleri verdiği İstanbul Aydın Üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2018 Güz döneminde kayıt yaptırarak İşletme Anabilim Bölümünde başladığı doktora eğitimini üzerinde çalıştığı AVRUPA BİRLİĞİ’NDE KARAR ALMA SÜREÇLERİNİN YÖNETİMSEL AÇIDAN ANALİZİ: TARİHSEL SÜREÇ, MEVCUT DURUM VE YENİ ÖNERİLER başlıklı tezini başarıyla savunarak tamamladı. 

 

Doktora tezini savunan Egemen Bağış, 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı

Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, yaklaşık altı yıldır sürdürdüğü doktora çalışmalarını başarıyla tamamlayarak 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı.

Doktora tezini savunan Egemen Bağış, 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı

 

A- A+ Google News

 08.02.2024 - 10:20  Okunma Süresi: 5 Dk

Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakereci, T.C. Prag Büyükelçisi  Egemen Bağış yaklaşık altı yıldır sürdürdüğü doktora çalışmalarını başarıyla tamamlayarak 'Doktor' unvanı kullanmaya hak kazandı. 

Bağış, Prag’a Büyükelçi olarak atanmasından önce yüksek lisans öğrencilerine Avrupa Birliği dersleri dersleri verdiği İstanbul Aydın Üniversitesinin Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2018 Güz döneminde kayıt yaptırarak İşletme Anabilim Bölümünde başladığı doktora eğitimini üzerinde çalıştığı AVRUPA BİRLİĞİ’NDE KARAR ALMA SÜREÇLERİNİN YÖNETİMSEL AÇIDAN ANALİZİ: TARİHSEL SÜREÇ, MEVCUT DURUM VE YENİ ÖNERİLER başlıklı tezini başarıyla savunarak tamamladı. 

Bağış’ın tez danışmanlığını AB konularında Türkiye’nin önde gelen otoritelerinden Prof. Dr. M. Hakan Keskin yaptı. 

4A862887 F6Df 460A Ab68 68Ed98Cfdaca

JÜRİ ÜYELERİ TEZ SAVUNMASINI KABUL ETTİ

Egemen Bağış’ın tez sunumunu ve sunum ardından sorulara verdiği cevapları değerlendiren jüri üyeleri Prof. Murat Necip Arman, Prof. Dr. Salih Güney, Prof. Dr. M. Hakan Keskin, Dr. Öğretim Görevlisi Tolga Türköz ve Dr. Öğretim Görevlisi Binnur Gürül oybirliğiyle Bağış’ın savunmasını kabul ederek doktor ünvanı almasına karar verdiler. 

6Ddf7592 26F7 4E29 8838 Fb5385990320

"ASLINDA DOKTORA DÜŞÜNCEM YOKTU"

Bağış yaptığı açıklamada; “Aslında doktora yapma gibi bir düşüncem yokken 14 yıl milletvekilliği ve beş yıl Avrupa Birliği bakanlığım sonrasında siyaseti bıraktığım yıllarda deneyimlerimi genç nesillerle paylaşmak üzere beni İstanbul Aydın Üniversitesi’nde önce ders vermeye, daha sonra ise yine hiç aklımda yokken akademik bir çalışma yapmaya ikna eden çok değerli ağabeyim İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doçent Doktor Mustafa Aydın’a, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin birbirinden değerli tüm yönetici ve akademik ekibine, Doktora öğrenciliğine hazırlık sürecimde destek veren IAU Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Profesör Özer Kanburoğlu’na, çalışmamın her aşamasında katkısını esirgemeyen dostum demekten onur duyduğum, IAU Sosyal Bilimler Enstütüsü Başkanı Profesor Dr. Kutay Karaca hocama, sürecimin ilk döneminden itibaren beni hep cesaretlendiren Prof. Dr. Sedat Aybar’a, bu tezin en çok emeğini ve yükünü çeken tez danışmanım ve çok eski dostum Profesör Dr. M. Hakan Keskin’e, tez kurulunda çok değerli görüş, yönlendirme ve önerilerini esirgemeyen hocalarım; öğrencileri olmaktan gurur duyduğum Prof. Dr. Salih Güney’e, Prof. Dr. Murat Necip Arman’a, jüri üyesi olarak katkılarını esirgemeyen Dr. Öğretim Görevlisi Tolga Türköz ve Dr. Öğretim Görevlisi Binnur Gürül’e araştırmalarımda çok ciddi desteklerini görüp, fikirlerinden de yararlandığım İstanbul Aydın Üniversitesindeki yüksek lisans öğrencilerime, tezim için mülakat yaptığım ve samimi görüşlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Gerek siyasi hayatım sırasında gerekse akabinde hem öğretim görevlisi olarak çalıştığım yıllarda hem de onurla yürüttüm büyükelçilik mesuliyetim sırasında desteklerini esirgemeyen ve Türkiye’nin Avrupa Birliği yolculuğundaki en önemli başarılarının mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum.

96Bfe435 39Ca 4441 9B20 081D527Ac5F4

EŞİ VE KIZINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Doktora yapmak, derslere katılmak, derslerde sunum yapmak, ödev hazırlamak daha sonra tez araştırması yapmak ve bunların analizini hazırlayarak tez yazmak için zaman ayırmak kişinin hayatındaki diğer sorumluluklarından özveri yapmasını gerektiriyor. En büyük özveriyi de doktora öğrencisinin aile mensupları ortaya koymak durumunda kalıyor. Bu meşakkatli süreç boyunca anlayış, destek ve moral takviyesini eksik etmeyen eşim Beyhan N. Bağış hanımefendiye, oğlum Eren Egehan ve kızım Ecehan’a müteşekkirim. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır.

Ac0404B2 5928 4E45 96D1 A37C2Ad557A6

Umarım yaptığım bu çalışma Cumhuriyetimizin ilanından sonraki en kapsamlı çağdaşlaşma sürecimiz olarak değerlendirdiğim, halkımızın yaşam standartlarını Avrupa Birliği standartlarının üstüne çıkararak, devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş medeniyetlerin üstüne çıkarma ülküsünü anlamak ve gerçekleştirmek isteyen bizden sonraki araştırmacılara bir nebze olsun yardım eder” dedi. 

A13A9528 1209 411E B8F7 2A8B3C2Ec3C6

TEZİN ÖNEMLİ KISMI MÜLAKATLARDAN OLUŞUYOR

Bağış’ın tez çalışmalarının önemli bir kısmını, AB konusunda saygınlık sahibi otoriterlerle kapsamlı mülakatların oluşturduğu öğrenildi.

59C11F0B 96Bf 4635 Bf18 E7Cc60617B0B

Bağış’ın mülakat yaptığı kişiler arasında şu isimler bulunuyor:

•Vaclav Klaus (Çekya Eski Cumhurbaşkanı) , Jiri Weigl (Çekya Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri, Vaclav Klause Enstitüsü Genel Direktörü) ve Ivo Strejcek (Avrupa Parlamentosu Eski Üyesi, Vaclav Klause Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi)

•Mevlüt Çavuşoğlu, T.C. Dışişleri (Eski) Bakanı

•Stefan Füle, AB Genişlemeden Sorumlu Eski Komiseri, Çekya Eski AB Bakanı

•Jan Zahradil, Avrupa Parlamentosu  üyesi ve Uluslararası Ticaret Komitesi Başkan Yardımcısı

•Milena Hrdinkova, Çekya Eski AB Devlet Sekreteri

•Dr. Burak Erdenir, Avrupa Birliği Başkanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı, T.C.’nin AB Daimi Temsilci Eski Yardımcısı

•Faruk Kaymakcı, T.C. Dışişleri (Eski) Bakan Yardımcısı, T.C. AB Daimi Temsilcisi

•Dr. Vit Novotny, Wilfried Martens Avrupa Çalışmaları Merkezi Kıdemli Araştırma Görevlisi

•Dimitris Avramopoulos, AB  Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Eski Komiseri, Yunanistan Eski Savunma, Dışişleri, Sağlık ve Turizm Bakanı

•Nacho Sanchez Amor, Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Türkiye Raportörü