KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 11 Ekim 2014 18:21

EĞİTİMCİ ZEKERİYA GUTER'İN ''Benim Dikkatli Yavrum Kitabı'' ÇIKTI..!

EĞİTİMCİ ZEKERİYA GUTER'İN ''Benim Dikkatli Yavrum Kitabı''  ÇIKTI..!
EĞİTİMCİ ZEKERİYA GUTER'İN Benim Dikkatli Yavrum Kitabı ÇIKTI..!

EĞİTİMCİ ZEKERİYA GUTER'İN

                Benim Dikkatli Yavrum Kitabı  ÇIKTI..!

Dikkat, bireyin zihnini belli bir şeyin üzerinde yoğunlaştırabilmesidir. Birey, nesne veya konuya dikkatini veremediğinde o şey hakkında herhangi bir öğrenme gerçekleşememekte ve öğrenme güçlükleri yaşanabilmektedir. Sonuç olarak da dikkat eksikliği ortaya çıkmaktadır.

"Benim Dikkatli Yavrum" isimli dikkat zekâ kitaplarımız,  çocuklarımızın dikkatini güçlendirmek amacıyla hazırlanmış olup, bu çalışmalarımızla öğrenmeye en açık oldukları "Okul Öncesi ve İlkokul" yıllarında başarıyı tatmaları, tattıkça da öğrenmeye karşı motive olmaları hedeflenmiştir.

Kitaplarımız, ilkokula hazırlıkta temel olan becerilerin gelişimini desteklemeye yöneliktir. Bu sebeple kitaplarımızda basitten karmaşığa doğru bir uygulama benimsenerek ilkokul düzeyinde çalışmalara da yer verilmiştir. Çocuklarımızın dikkat ve zekâ becerilerinin gelişimi desteklenirken, sayfalar üzerinde doğru olanı işaretleyip geçmek yerine; resim, nesne, olay ve konu üzerinde düşünmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Dikkatini uzun süre devam ettirme, dikkat ve hafıza çalışmaları olarak; benzerlikleri ve farklılıkları bulma, akılda tutma, hatırlama, eşleştirme gibi etkinliklere yer verilmiştir.

Okul öncesi eğitim programı kitabındaki kavram listesinde bulunan ve gerekli görülen kavramlar ile ilgili çalışmalar, problem çözme, tahmin, mantıksal ilişki kurabilme, grafik çalışmaları, kalem kullanma ve el becerisi çalışmalarını (kalemi doğru tutabilme, kalem kontrolü ve doğru kullanabilme, çizme, boyama vb.) kitaplarımızda bulabileceksiniz. Kitaplarımızda yer alan ve kazandırılması hedeflenen diğer etkinlik başlıkları şunlardır:

 

Öz bakım becerilerini geliştirme çalışmaları,

Güven ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları,

Sosyal ve duygusal olgunluk geliştirme çalışmaları,

Okuma yazma farkındalığı ve motivasyon geliştirme çalışmaları,

Dil becerisini geliştiren çalışmalar,

İşitsel algı/fonolojik farkındalık çalışmaları,

Görsel algı çalışmaları (el-göz koordinasyonu, şekil-zemin ayrımı, şekil sabitliği, mekânda konum, mekânsal ilişkiler, hız, vb.)?

Sayılan bu etkinlikler sayesinde de çocuklarımız görme alanını aktif kullanmasını öğreneceklerdir.

Kitaptan istifade ederken şu hususlara dikkat etmenizde fayda olacaktır:

Yavrularımızın ilk öğrenme ortamı önce ailede, daha sonra ise okulda şekillenir. Yavrularımız ile çalışırken öncelikle yönergeyi okuyunuz. Çocuğun yönerge doğrultusunda görme alanını aktif kullanabilmesi ve dikkatini yoğunlaştırabilmesi için yönergelere görme alanının üst kısmında yer verdik. Yönergeleri sırayla okuyunuz ve her bir yönerge üzerinde düşünmesi ve doğru bilgiye ulaşabilmesi için ona zaman tanıyınız.Dikkat ve zekâ becerilerini artırmaya yönelik hazırlanan kitaplarımızın sayfalarında yer alan resimlerin yoğun ve karmaşık bir kompozisyondan ziyade çocuğun odaklanabileceği nesne veya canlı resimleri tercih ettik. Resimlerle yönergelerin uyumlu olmasına özen gösterdik. Yönergelerde çoklu zekâ kuramını dikkate alarak çocuklarımızın birden fazla duyu organını öğrenmeye katabilmesini hedefledik. Bu doğrultuda uygulama gerektiren yönergeleri dikkatlice okuyunuz. Çocuğumuzu başarması yönünde motive ediniz ve başardığı hususlarda takdir etmeyi unutmayınız.

Keyifli bir yolculuk başlıyor.Dikkat! Zekânız artabilir?

Başarılar diliyorum?

                                                                                                                      Zekeriya GUTER

                                                                                                                    Eğitimci

                                                                                                                 Çocuk ve Aile Danışmanı


0-543 776 52 96 ve e-mail: [email protected]
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.