FİNANS Haber Girişi : 20 Ocak 2023 02:47

EURO bir eurosu bile olanlar hemen bakın...

EURO  bir eurosu bile olanlar hemen bakın...
Euro kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından araştırılıyor. Geçen hafta rekor kıran euronun ne kadar olacağı merak ediliyor. Euro 17 gün sonra böyle olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı!



AVRUPA MERKEZ BANKASI RESMEN AÇIKLADI!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılında toplam 8 toplantı gerçekleştirecek. İlk toplantısını 5 şubat gününde yapacak olan bankadan kiritik açıklama geldi. 

Avrupa Merkez Bankası ( ECB), 15 Aralık tarihinde faiz oranını 50 baz puan artırarak son 14 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 2,50'ye ulaşmıştı. Bu seviye ise en son 10 Aralık 2008 tarihinde görülmüştü.

Avrupa Merkez Bankasının Mayıs 2023 tarihine kadar faiz artırımlarına devam edeceğine yönelik açıklama geldi. 

Dev Banka Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası politika faizi için tahminini çekirdek enflasyon baskıları konusunda çok daha endişeli olması nedeniyle yükseltti.

Şubat ayındaki faiz oranının aralık ekonomik görünüm raporunda yaptığı tahminden daha yüksek bir seviyede zirve  yapacağını öngördü.

Fitch, 2023 yılının ilk yarısında ECB'nin faizi toplam 150 baz puan artıracağını tahmin ediyor.  Fitch, 5 Şubat ve 16 Mart toplantılarından 50'şer baz puan artırım yapılmasını bekliyor. Tüm bu gelişmelerle euronun üstülüğünü korumaya devam edeceği tahmin edilirken euronun 20 TL seviyelerini geçerek hızla yükselmesi bekleniyor

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.