FARE KADAR YÜREĞİNLE !!!

FARE KADAR YÜREĞİNLE !!!
Hayırlı sabahlar dileklerimle size bugün sabah küçük bir hikaye ile GÜNAYDIN demek istiyorum..
Çok etkileyici ve verdiği mesaj bakımından sevdiğim minik bir hikaye.

Bir Hint masalına göre, kedi korkusundan devamlı endişe içinde yaşayan bir fare vardır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür.
Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya başlar.
Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya başlar.
Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkan yok. Onu eski haline döndürür. Ve der ki, "Sen cesaretsiz ve korkak birisin. Sende sadece bir farenin yüreği var. O yüzden ben sana yardım edemem."
Shakespeare, bu konuda söyle diyor :
"İnsanların çoğu Sevmekten korkuyor, kaybetmekten korktuğu için..
Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.
Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.
Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için.
Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için.
Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için."
Korkularınızla bir yere varamazsınız,korkularınız sizi ele geçirmeden onu yenmenin yollarını aramalısınız ve bunun için de ; korkularınızla yüzleşip onunla mücadele etmek den başka çareniz yoktur.
FARE yüreğiyle Aslan olamazsın,ancak ve ancak ASLAN YÜREĞİYLE ASLAN OLUNUR bunu hiç kimse !!! asla ve asla unutmasın.Yüreği olmayanların Yürekliyim EDA ve NİDA ları meydanda boy gösterene kadardır.
Günümüz de de sanal platformlar ve paylaşım siteleri sayesinde ortalık Aslan yürekli görünümlü,Fare yürekli delikanlılarla dolmuş taşıyor.Hadi bir el ver bakalım göster şu yüreğinin cesaret timsali eylem ve söylemini dediğimiz de ÇIT yok ?Eeeeee ne oldu üstad senin Aslan yüreğine demek ki sadece sanal da ötermiş bazıların düdükleri ve bunu gören diğerleri de "ne güzel öttürüyor düdüğü" derler miş?
Sevgili dostlar gerek siyasi gerekse sportif anlamda şehrimizdeki gelişmeleri yakınen takip etmekteyim.görülen odur ki Sanal paylaşım siteleri kendimizi DEV AYNASINDA görmemizi sağlıyor, fare kadar yüreğimizle ahkam kesmemizi,olduğumuzdan farklı göstermeye çalışıyoruz,ama ER MEYDANIN tek tük insanlarla BOMBOŞ olduğunu görünce de gerçeğin farkına bende sizler de artık varıyorsunuz.boşuna denilmiyor "YÜREĞİNİN YETTİĞİ YERE KADAR GİDECEKSİN" ne eksik ne fazla , yettiği yer senin olman gereken yer...!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.