İngiltere, AB'de kalıp kalmama kararı için sandık başında

Birleşik Krallık, bugün tarihinin en önemli oylaması için sandık başına gidiyor. 23 Haziran'da gerçekleştirilecek referandum ile Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya karar verecek. İngiltere'nin gelecekteki kimliği ve dünyadaki yerini belirleme açısından bu referandum tarihi öneme sahip görülüyor.


Referandum, bugün yerel saatle sabah 07.00'de başlayacak ve akşam 22.00'ye kadar devam edecek. Oy pusulalarında "Birleşik Krallık Avrupa Birliği'nde kalmalı mı?" sorusu bulunacak. Oylamanın tamamlanmasının ardından ülke genelinde oy sayma işlemine geçilecek. İlk sonuçların sabahın erken saatlerinde gelmesi bekleniyor.

Birleşik Krallık, İrlanda ve Cebelitarık'taki toplam 38 belediyenin oyları kendi içinde sayılarak, resmi sonuçlar için Manchester'daki Belediye binasına gönderilecek. Resmi sonuçlar, Manchester'da açıklanacak. Başkent Londra'yı kapsayan 32 ilçeden gelen toplanan oylar ise her bir belediyede sayılarak Londra'daki Guidhall binasına açıklanmak için gönderilecek.

REFERANDUM SONUCUNDA İNGİLTERE'Yİ NE BEKLİYOR?

Referandumdan AB'den çıkalım (Brexit) sonucu çıkarsa bu hemen gerçekleşmeyecek. İngiltere Parlamentosu'nun AB'den çıkmak için geçirmek zorunda olduğu bazı yasalar bulunuyor. Birlikten çıkışın süreci 2 yıl veya daha uzun sürebilir.

Ayrıca İngiltere'yi birlikten ayrılması durumunda pek çok konuda belirsizlik bekliyor. Seçmenlerin bir kısmının da kararsız olmasının nedeni, İngiltere'nin AB'den ayrılması durumunda ülkenin nasıl bir durumda olacağını kestirememesi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.