TÜRKİYE Haber Girişi : 22 Şubat 2018 01:28

IŞİD'lilere hoşgörü ve tahliye, muhaliflere tutuklama

IŞİD'lilere hoşgörü ve tahliye, muhaliflere tutuklama
Kırmızı bültenle aranan Ankara Gar katliamı sanığı IŞİD emiri Nusret Yılmaz, iki kez yasal yollardan Gürcistan’a geçti. Gürcistan, Yılmaz’ı “aranıyor” diye iki defa Türkiye’ye iade etti. İkisinde de gözaltına dahi alınmadı. Başına 1 milyon TL ödül konulan

Türkiye de Adalet iki yüzlü hatta hiç yok.!

. Diyarbakır’da 22 Aralık’ta yakalanan, IŞİD’in bombacısı olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Suriyeli Afra Şaar, ilk duruşmada tahliye edildi. İstanbul’da belediye otobüsünde cep telefonundan haber okuyan Deniz Aktaş, “muhbir vatandaş” ihbarıyla tutuklandı.21 Şubat 2018 Çarşamba

[Haber görseli]

Adalet Bakanlığı’ İçerik nın “gizli” bir yazısıyla, 100 kişinin öldüğü Ankara Tren Garı katliamının kırmızı bültenle aranan sanığı IŞİD emirlerinden Nusret Yılmaz’ın “yasal yollardan”, elini kolunu sallayarak Türkiye’den Gürcistan’a geçtiği ortaya çıktı. Sarp Sınır Kapısı’ndan geçen Nusret Yılmaz’ın arandığını gören Gürcü makamları, Yılmaz’ı Türkiye’ye sınır dışı etti. Buna karşılık sanık Yılmaz, gözaltına alınmadı. Adalet Bakanlığı’nın Ankara ve Gaziantep Başsavcılıklarına gönderdiği yazıda, Nusret Yılmaz’ın sınır dışı edilmesinden iki gün sonra yeniden Sarp Sınır Kapısı’ndan geçmeye çalıştığı, ancak Gürcü makamlarının buna izin vermediği ifade edildi. Gürcistan’a geçemeyen ve Türkiye’de kalan Yılmaz’ın neden gözaltına alınmadığı, soru işaretine neden oldu.

Dışişleri Bakanlığı’nın notu üzerine Adalet Bakanlığı, 1 Şubat 2018’de Ankara ve Gaziantep Cumhuriyet başsavcılıkları ile İçişleri Bakanlığı’na “gizli” ibareli bir yazı gönderdi. Yazının konusunu, İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde “yeşil” kategoride bulunan ve başına 1 milyon TL ödül konulan IŞİD üyesi Nusret Yılmaz oluşturuyordu. Suçluların İadesi ve Hükümlü Nakil Bürosu Daire Başkanı hâkim Mustafa Dündar tarafından gönderilen yazıda, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile Gaziantep 2. ve 8. Ağır Ceza Mmahkemeleri tarafından çıkarılan yakalama emirlerine istinaden, Nusret Yılmaz’ın A-9752/10- 2017 kontrol numarası ile uluslararası platformda kırmızı bültenle arandığına dikkat çekildi.

Yakalama kaydı var:


Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği’nden alınan yazıya atıf yapılan bakanlık yazısında, Nusret Yılmaz’ın 2017 yılı ortalarında yasal yollardan Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a giriş yapmak isterken Gürcü sınır polisinin, şüpheli hakkında hem Türkiye hem de ABD tarafından alınan arama kararı bulunduğunu tespit ettiği, bunun üzerine Gürcistan İçişleri ve Adalet bakanlıklarının ortak kararı uyarınca Yılmaz’ın Türkiye’ye sınır dışı edildiği kaydedildi. Ancak bu hadiseden iki gün sonra Nusret Yılmaz’ın yeniden yasal yollardan Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a giriş yapmak üzere geldiği belirtilen yazıda, buna karşılık sanığın Gürcü makamları tarafından Gürcistan’a alınmadığını ifade edildi.

Yazıda, adı geçen hakkında konsolosluk. net sisteminden yapılan incelemede, 10 Temmuz 2017 tarihinde “yasadışı örgüt faaliyetleri” sebebiyle “H” tahdidi ve Interpol tarafından yakalama kaydı konulduğunun görüldüğü belirtilirken yurda giriş çıkış kaydına erişilmek istendiğinde ise müteaddit kereler “EGM Servis Hatası; Veri Arama Kısmında Hata Oluştu” uyarısı alındığı aktarıldı.

Adalet Bakanlığı yazısının sonunda; Ankara ve Gaziantep başsavcılıkları ile İçişleri Bakanlığı’na “Bu itibarla, adı geçenin sınır dışı edilmesi sonrası, hakkında söz konusu yakalama kararlarına istinaden herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, yapılmış olması halinde işlem sonucundan tarafımıza bilgi verilmesi” isteğinde bulundu.

YANIT BEKLEYEN SORULAR.?

Adalet Bakanlığı’nın bu yazısı; firari sanık Nusret Yılmaz’ın Sarp Sınır Kapısı’ndan rahatça geçtiği, Gürcistan’tan sınır dışı edilmesinden sonra ise gözaltına alınmadığını gösterdi. Bu yazışmalardan sonra şu sorular yanıt bekliyor:

* Kırmızı bültenle aranan bir IŞİD üyesi, nasıl yasal yollardan Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçmeyi başardı?

* Sarp Sınır Kapısı’ndaki görevliler sistemde “yasa dışı örgüt faaliyetleri” sebebiyle tahdit konulan Nusret Yılmaz’a neden geçiş izni verdi.?

* Gürcistan’ın sınır dışı ettiği Yılmaz, Türkiye’de neden gözaltına alınmadı? Alındıysa neden serbest bırakıldı?

* Gürcistan makamlarının ikinci girişine izin vermediği Nusret Yılmaz şu an nerede?

Avrupa Haber

Muharrem Sereb

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.