TÜRKİYE Haber Girişi : 10 Mart 2015 18:45

Kadına taciz de sınır yok!

Kadına taciz de sınır yok!
Silifke Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ş. U.'nun, gece nöbeti esnasında bir kadın hastaya cinsel taciz ve tecavüz girişimde bulunduğu, konunun yargıya taşınmasına rağmen söz konusu teknisyenin hastanede çalışmaya devam ettiği iddia edildi.

Hediye EROĞLU/Mersin (Haberci)

Silifke Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ş. U.'nun, gece nöbeti esnasında bir kadın hastaya cinsel taciz ve tecavüz girişimde bulunduğu, konunun yargıya taşınmasına rağmen söz konusu teknisyenin hastanede çalışmaya devam ettiği iddia edildi.

Hastane yönetimi ise konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini açıklayarak, "Olayı örtbas ettiğimiz gerçek olmamakla birlikte, bizler olayın aydınlanması için çalışıyoruz. Söz konusu çalışan ile ilgili soruşturma sonucuna göre işlem yapılacaktır" açıklaması yaptı.

Mersin Silifke Devlet Hastanesi'nde 11 Ocak 2015 gece saat 12:35'de hastanede çalışan Ş. U. isimli şahsın E.Y.B. adlı hastaya, cinsel taciz ve tecavüz girişimde bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Hasta yakınları gazetemize yaptığı açıklamada; yargıya taşınan olayın Silifke Devlet Hastanesi idari kadrosu ve bazı hastane çalışanları tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını, söz konusu saldırıyı yapan Ş.U.'nun ise hala hastanede çalışmaya devam ettiğini iddia etti.

YATAĞINDA BAYGIN YATARKEN?

Adını açıklamak istemeyen hasta yakınları gazetemize yaptığı tecavuz-taciz(3)

açıklamada, "Silifke Devlet Hastanesinde narkoz teknisyeni olarak çalışan Ş.U. isimli şahıs 11 Ocak 2015 tarihinde gece 12:25 civarlarında akrabamız olan E.Y.B.'nin hastanedeki odasında uyurken odasına girmiş, aldığı depresyon ilaçları sebebiyle yarı baygın olan hastamızı önce elle taciz etmiştir. Hastamız ilaçların etkisinde olduğu için tam ne olduğunu ilk önce anlayamamıştır. Daha sonra Ş.U. isimli şahıs zorla öpmeye kalkıp işi daha ileri götürünce E.Y.B. can havliyle bağırmış, sapık odadan çıkmak zorunda kalmıştır. Olayın yaşandığı tarih ve saatte bu sapık adamın hastamızın odasına girip çıkmasını gösteren toplam 4 dakikalık güvenlik kamerası kayıtları mevcuttur.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ayrıca hastamız E.Y.B.'nin olay günü tacize uğradığını ve tecavüz girişimine maruz kaldığını belirten gelen evrak kayıtlarına geçmiş, hastanenin şikayet kutusuna atılmış şikayet dilekçesi mevcuttur. Hastamızın bu olaylardan sonra psikolojisi iyice bozulmuş 16 Şubat 2015 tarihinde Silifke Devlet Hastanesi Psikiyatri bölümüne başvurmuş uğradığı cinsel taciz ve tecavüz girişimi sonrası gelişen post-travmatik anksiyete bozukluğu nedeniyle tedavisi tekrar düzenlenmiştir. Şikayetimiz üzerine soruşturma açılmış; başbakanlıktan gelen 87118 sayılı 23 Ocak 2015 tarihli resmi bir yazının Valilik aracılığıyla Mersin Kamu Hastaneleri birliğine gönderilmesi üzerine Erdemli Devlet Hastanesi'nden bir muhakkik atanmıştır.

"HALEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR"

Sanık Ş.U., 16 Şubat 2015 tarihinde Silifke Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla emniyet sorgusunun ardından göz altına alınmıştır. Şahıs savcılık talebiyle taciz, tecavüz girişimi ve tehdit suçlamasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, 17 Şubat 2015 tarihinde mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Ancak savcılığın tutuklama istemine, güvenlik kamerasının gece yarısı hastanın odasına girme ve çıkma görüntülerine, mağdur yakınımız E.B. Y.'nin şikayet dilekçesine rağmen Ş.U. isimli narkoz teknisyeni, mahremiyetin ön planda olduğu ameliyathane gibi birimde çalışmaya devam etmektedir. Üstelik hastane yönetimi ve bazı çalışalar olayı örtbas etmeye çalışmaktadır" iddialarında bulundu.

"ÖRTBAS ETMEDİK, AYDINLANMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Silifke Devlet Hastanesi yetkilileri konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, olayın örtbas edildiği ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Söz konusu olayla ilgili iddialar gündeme gelir gelmez hem adli, hem de idari mekanizmalar anında işlemeye başlamıştır. Yaşandığı iddia edilen olayla ilgili güvenlik kayıtları anında incelenmiş ve gerekli bilgiler dosyaya konulmuştur. Şuanda idari ve adli soruşturma sürmektedir. Hastanemizin olayı örtbas etmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Aksine bizler olayın aydınlanması için çalışmaktayız. Söz konusu kişi görevine devam etmektedir. Ancak zaten yasalarda bunu gerektirmektedir. Zaten her iddia karşısında çalışanı gönderme imkanımız bulunmamaktadır. Soruşturmanın sonucuna göre gereken yapılacaktır" diye konuştu.

http://mersinhaberci.com/kadina-taciz-de-sinir-yok/

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.