TÜRKİYE Haber Girişi : 19 Ağustos 2015 20:37

Lice'de ve siirtte şehit sayısı 12 oldu!

Lice'de ve siirtte şehit sayısı  12 oldu!
Siirt - Şirvan Jandarma Karakolu'nda görevli olan askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, teröristlerin menfeze yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu 8 asker şehit oldu. Teröristlerin patlattığı mayının, Anti - Tank mayını olduğu tespit ed

ANTİ - TANK MAYINI PATLATTILAR: 8 ŞEHİT

Siirt - Şirvan Jandarma Karakolu'nda görevli olan askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, teröristlerin menfeze yerleştirdiği bombanın patlaması sonucu 8 asker şehit oldu. Teröristlerin patlattığı mayının, Anti - Tank mayını olduğu tespit edildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Siirt'teki patlamayla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama:

19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırı da hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Lice'de ve siirtte şehit sayısı  12 oldu!


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde dün çıkan çatışmada yaralanan bir teğmen yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat timleri ile Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kapatan PKK'lılar arasında sabah çatışma çıktı, çatışmalar gece saatlerinde de devam etti. 

Çıkan çatışmada şehit sayısı 4'e yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır-Bingöl karayolunda çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Teğmen Ubeyd Turan'ın da şehit olduğunu açıkladı. 

Yaralı 2 askerin ise tedavisi sürüyor.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.