DÜNYA Haber Girişi : 09 Kasım 2014 12:14

Meksika'da halk sokaklarda

Meksika'da halk sokaklarda
Meksika'nın Guerrero eyaletinde eylül sonunda 43 öğrencinin kaçırılmasıyla ilgili gözaltına alınan üç şüphelinin öğrencileri öldürdüklerini itiraf etmelerinin ardından, yeni protestolar düzenlendi.

Başkent Meksiko'da toplanan bir grup, ellerinde meşaleler ve soruşturmayı yürüten Başsavcı Jesus Murillo'nun dünkü basın toplantısındaki sözlerini kastederek ''Yeter, yoruldum'' pankartları taşıyarak yetkililerden adalet talep etti.

Meksiko Ulusal Özerk Üniversitesi öğrencisi Yomali Lopez, Başsavcı Murillo'nun ''Soruşturmayı yürütmekten yoruldum'' sözlerini eleştirerek ''Bu olayı aydınlığa kavuşturmak onun işi. Her ay 15 bin dolar maaş alırken, o nasıl bu işten yorulabilir'' dedi.

Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun suç oranının düşürülmesine yönelik etkin mücadele sözünü hatırlatan protestocular, ''Defol git Pena'' diye bağırdı. Göstericilerden Angelica Garcia ise Meksika halkının kızgın değil ancak hayal kırıklığı yaşadığını ifade ederek bu durumun ülkenin değişmesi gerektiğinin işareti olduğunu kaydetti.

DEVLET BAŞKANINA TEPKİ BÜYÜYOR

Bazı göstericiler Ulusal Saray'ın kapılarını ateşe verdi, ateş kısa sürede söndürüldü. Meksika halkının büyük bölümü, Pena yönetiminin karşılaştığı en önemli krizlerden biri olan kayıp öğrenciler olayı ülke kamuoyunu meşgul ederken devlet başkanının yarın başlayacak Çin gezisine gitmesini eleştiriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.