TEKNOLOJİ Haber Girişi : 29 Ağustos 2021 11:07

Mercedes arıza işaretleri ve anlamları Yeni modeller

Mercedes arıza işaretleri ve anlamları Yeni modeller
Mercedes model araçlarda yer alan arıza ve uyarı işaretleri anlamları ile birlikte aşağıda verilmiştir.Hangi lamba neden yanar?Renault Ford Opel Bmw Volkswagen FIAT HUNDAI KIA MAZDA DACIA TÜM marka ve modeller Arıza Lambası Neden Yanar?
Mercedes ikaz lambaları

1.ABS Işığı:  Kilitlenmeyi önleme frenleme sistemi yani ABS devre dışı bırakılmış demektir. Bu da elektronik stabilite programı, eğim kontrolü ve fren asistanı gibi diğer emniyet sistemlerinin devreden çıkmasına neden olur.


2.Düşük Yakıt:  Yakıt azaldı veya uygun basınç altında değil demektir. Yakıt deposu kapağının düzgün bir şekilde kapatıldığını kontrol ediniz. Ayrıca yakıt sızıntısı ihtimalini araştırınız.

3.Fren Balatası Aşınması:  Fren balataları veya rotorlar aşınmış ve etkili olması için değiştirilmesi gerekiyor demektir.
4.Ampul Arızası:  Ampullerden biri yandı ve değiştirilmesi gerekiyor demektir.
5.Hidrolik Direksiyon Arızası : Hidrolik direksiyon çalışmıyor demektir. Direksiyon daha zor çevrileceği için ani manevra gerektiren durumlarda zorlanabilirsiniz, bu durum kazaya sebep olabilir.
6.Hava Yastığı Arızası:  Hava yastıkları düzgün çalışmıyor ve kaza durumunda devreye girmeyebilir.

7.Emniyet Kemeri Göstergesi:  Sürücü veya ön yolcu düzgün bir şekilde kemer takılmamıştır. Hız 15mph’yi aştığında bir ses ötmeye başlar.
8.Dikkat Yardımı:  Şehirlerarası yollarda uyuklama ve dalgınlık kazalara sebep olabilir. Sistem sürücünün uzun süredir direksiyonu çevirmediğini, gaz, fren gibi işlemler uygulamadığını tespit ederse sürücünün uyuklamaya başladığını tahmin eder ve bu kahve sembolü şeklindeki lamba yanar. Anlamı “biraz mola ver, daha sonra yola devam edersin” demektir.
9.ESP Işığı:  Elektronik Stabilite Programı düzgün çalışmıyor demektir. Bu sistem devre dışı kaldığında patinajı önlemeye yardımcı olamaz.
10.Kızdırma Bujisi:  Dizel motor kızdırma bujileri motorun ısınmasına yardımcı olur. Bu ışık yanıyorsa, motor güvenli bir şekilde çalışmaya başlayacak kadar sıcak değil demektir. Dizel motor çalışmaya hazır olduğunda ışık sönecektir.
11.Akü Göstergesi: Akü  düzgün şekilde şarj edilmemiş ve motoru çalıştıramıyor demektir. Alternatör arızalı olabilir. Aracın elektronik sisteminde bir sorun olabilir. Poly V kayışında sorun olabilir.
12.Motor arıza lambası:  Egzoz sistemi, yakıt enjeksiyon sistemi, ateşleme sistemi veya motor yönetim sistemi ile ilgili bir sorun var. Emisyon değerleri aşılmış olabilir ve motor acil durum moduna giriyor olabilir.Sorunun ne olduğu anlamak için servisin bakması gerekir.
13. DEF / AdBlue: AdBlue  olarak bilinen Dizel Egzoz Sıvısı düşük seviyede veya tavsiye edilmeyen yanlış sıvı kullanılıyor demektir. Bu sıvının görevi, egzozdan partikülleri uzaklaştıran bir katalitik reaksiyon yaratmaktır.
14.ESP Devre Dışı:  ESP devre dışı demektir. Bazı araçlar ESP açma / kapama düğmesi ile donatılmıştır. Sistemi yeniden etkinleştirmeyi deneyin veya aracınızı servise götürün.
15.Lastik Basıncı Işığı:  Bir veya daha fazla lastiğin havası azalmış demektir. Lastiklerin havası normalden azsa  daha çabuk yıpranır ve patlar. Aracı güvenli bir yere çekip lastiklerin havalarını kontrol edin.
16.Soğutma sıvısı Işığı:  Motor soğutma suyu seviyesini düşmesi nedeniyle çok ısındı demektir. Motor aşırı sıcakken (120 dereceyi geçerse) arabayı sürmek motora kalıcı hasar verebilir, bu nedenle aracınızı durdurup motorun soğumasını bekleyin.
17. Park Freni:  El freni halen devrededir, bu halde aracı kullanmak fren sistemine zarar verebilir.


Muharrem Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali beli 09 Temmuz 2023 00:00

    Djjllşlöööööööööö

  • Emin Kaya 28 Haziran 2023 00:00

    Bilgi almak