TÜRKİYE Haber Girişi : 19 Ağustos 2014 01:08

Muharrem İnce istifa etti ve açıkladı

Muharrem İnce istifa etti ve açıkladı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, görevinden istifa ettiğini, partisinin kurultayında genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nun tek adam olduğunu söyledi. İnce Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek göstererek "Tayyip Erdoğa

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin geçen hafta düzenlediği basın toplantısında "Bence ortada bir yenilgi, hezimet var' diyerek sert eleştirilerde bulunmuştu. İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultay çağrısında bulunmuştu.

Parti içinde kurultay seslerinin yükselmesi ardından, Kılıçdaroğlu 'Onlar gerekli imzayı toplayamazlar ama merak etmesinler ben kurultayı toplantıya çağıracağım' demişti.

17 Ağustos Pazar günü ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'de olağanüstü kurultayın, 5-6 Eylül 2014'te, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da yapılacağını açıklamıştı.

İncenin açıklamasından satır başları:

"Erdoğan gibi yapacağım"

Tüzüğümüze yazacağız partiyi 2 seçimde birinci parti yapamayan genel başkan istifa edecek. Gemideki yolcular uyarıyor. Kaptan 5 defa kayaya çarpıyor ama hala dümende.

Tayyip Erdoğan çıkıyor diyor ki "Ben birinci parti olamazsam istifa ederim" diyor. Bundan sonra bunu biz söyleyeceğiz. Bunu tüzüğümüz söyleyecek. Sen Tayyip Erdoğan'ın karşısında eziliyorsun. 5 puanı kafadan ona veriyorsun.

2015'te iktidar olmak istiyorsunuz CHP'nin 1 milyon üyesine sesleniyorum. Bundan sonra genel merkez yas evi olmasın düğün yeri olsun.

Ben kazanacağıma inanıyorum. İnsanların umutsuz olduğunu görüyorum. Bundan sonra hiçbir şekilde geri adımım yoktur.

"ÜLKEMİZİN BUNCA SORUNUNA CHP YÖNETİMİN ÇÖZÜMÜ YOKTUR"

Bu ülkede bağımsızlık ilkesinin geliştirilmesi,. Laik cumhuriyet anlayışı, hukuk devleti CHP sayesinde gerçekleşmiştir. Ülkemizin bunca sorununa CHP yönetimin çözümü yoktur. Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen görevimden istifa ettim. Az önce dilekçemi gönderdim sayın Genel Başkan'ı aradım.

"ADAY OLACAĞIM"

Tabii ki ne için bıraktığımı biliyorsunuz. Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis'te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım. Ayrıntılı açıklamayı partimde yapacağım.

CHP geleneğinde olmayan seyircisiz, baskın kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan sinema salonu gibi salında kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.