AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 27 Şubat 2020 13:34

Münih Belediye Meclisi’ne FDP’den aday gösterilen Nilgün Stauch, seçmenlere, seçildiği durumunda yapacağı çalışmaları anlattı.

Münih Belediye Meclisi’ne FDP’den aday gösterilen Nilgün Stauch, seçmenlere, seçildiği durumunda yapacağı çalışmaları anlattı.
Münih Belediye Meclisi’ne FDP’den aday gösterilen Nilgün Stauch, seçmenlere, seçildiği durumunda yapacağı çalışmaları anlattı.

Bavyera’da 15 Mart 2020 tarihinde yapılacak mahalli seçimlerde çeşitli partilerden aday gösterilen ve belediye meclisine girmek için yarışan Türk adayların seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu seçimde Partiler değil şahıslar önemlidir.

FDP Parti listesinde Belediye Meclisi için 63. sıradan München ve Pasing- Obermenzing Bölgesi 21ʹden 7. sıradanʹda İlçe Komitesi adayı gösterilen;

Nilgün Stauch, 1970 yılında Akdeniz kıyılarında bulunan güneşli Mersin’de doğup büyüdü. 1988
yılından itibaren Almanya’da ve 1994 yılından bu yana Münih’te yaşamaktadır. Organizasyon ve fuarhizmetleri alanındaki profesyonel faaliyetlerine ek olarak, Alman-Türk gazetesi Bayern-Aktüel için serbest gazeteci olarak çalışmaktadır.

Gönüllülük ilkesine dayalı çalışmalara önem veren Nilgün Stauch, Münih’de kurduğu Liberal Alman- Türk Forumu’nun koordinatörlüğünü sürdürmektedir. Halen FDP Yukarı Bavyera bölgesinin yönetim kurulu üyesidir ve uzun bir süre Uluslararası Paralsports Vakfı e.V (Engelliler Spor Kulübü) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almıştır. Onun için: Özgürlük önemlidir! – “Liberal düşünce kişisel sorumluluk demektir. Konuyu tanımlamak, gerekli önlemi almak, hareket etmek, başkalarına ilham vermek, başkalarının sorumluluğunu almak ve onların sosyal, kültürel siyasi hayata katılmasını sağlamak demektir”.

Çalışmalarında politik öncelik verdiği başlıca alanlar; sosyal politika, kültür politikası, katılım politikası ve tabii ki göç ve entegrasyon politikalarıdır.

Akdeniz insanı olarak Denizi seven. Onun için Münih’teki Isar Denizʹde olmak gibidir. Münih’in güzel sanat alanları, şehrin Tarihi geçmişi, Münih’in renkli insanları, çeşitlilik – tüm bunlar ʺStauch´u Münih’te yaşamak için tekrar tekrar mutlu ediyor. Almanya’yı ülkesi olarak hissediyor ve bir Münihli ama aynı zamanda Türk kökenini de unutmak istemiyor. Nilgün Stauch kendisini farklı kültürler arasında köprü oluşturan kişi olarak tanımlıyor.

Münih’teki yerel seçimlerde Hür Demorat Parti´den (FDP) 63. sırada Belediye Meclisi’ne ve Bölye 21ʹ 7. Sıradan İlçe Komitesine aday gösterilen Nilgün Stauch“ Yapmış olduğum sosyal, kültürel,siyasal,eğitim ve Ekonomi alanındaki çalışmalarımı, Münihʹin geleceği ve Münih´te yaşayan tüm vatandaşlarımızın refahı için, bir üst düzeye taşımak ve en önemlisi bunları yapabilmek için, siyasal mekan izmalarda yer almak istiyorum. Bu bağlamda sizlerin şahsıma vereceği 3 oyunuzu ve desteklerinizi bekliyorum.

Bu süreçte kısaca seçim sistemine değinmek istiyorum. Seçmen kütüğünde kayıtlı olan vatandaşların evlerine 10 Şubat 2020 tarihinden itibaren “Wahlbenachrichtigung” dediğimiz seçime davet bildirgesi gelmiştir. Seçmenler o davetiyedeki belirtilen okul adreslerinde seçimlere iştirak edebilirler. Diğer bir seçenekte aşağıdaki belirttiğim internet adresinden girip seçim pusulalarını evlerine göndertebilirler. Posta yolu ile seçim pusulası evlerine gelen seçmenler, gelen pusulaları rahatlıkla doldurup, mektupta belirtildiği gibi zarflara koyup posta kutusuna ücretsiz atabilirler.Posta yolu ile seçim pusulası en geç 13 Mart 2020ʹye kadar yollanmış olması gerekir.

http://www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Kreisverwaltungsreferat/Wahlen-und-
Abstimmungen/Kommunalwahlen.html
 açıklamasını yaptı.

18 yaşını doldurmuş Alman veya çifte vatandaşlığı olanlar ile en az 2 ay ikameti Münih´te olan tüm Avrupa Birliği Vatandaşlarının seçimlerde seçmen olarak oy kullanabileceklerini hatırlatırım ʺNilgün Stauch“ Her vatandaşın 80 oyu var, 80 oyunu istediği gibi değişik Partilerede dağıtabilir 3 oyunuzu Nilgün Stauchʹa vererek desteklerinizi esirgememiş olursunuz. 1 Adaya en fazla 3 oy verebilir ve kalan oylarınızʹda boşa gitmesin diyorsanız oy pusulasındaki FDP Partiʹye çarpı işareti yapabilirsiniz. Böylece geriye kalan oylarınız işaretlediğiniz FDP Partisine verimiş olursunuz“diyerek seçmenlerin nasıl oy kullanabileceklerini belirtti.

Kaynak : Bavyera TV Haber Merkezi

Avrupa Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.