DÜNYA Haber Girişi : 20 Ağustos 2014 02:00

Netanyahu'dan İsrail ordusuna 'vur' emri

Netanyahu'dan İsrail ordusuna 'vur' emri
Filistin'de ateşkes yine bozuldu. Netanyahu'nun 'vur' emri vermesinin ardından İsrail uçakları Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Netanyahu, İsrail'in Mısır'da bulunan müzakere heyetini de geri çağırdı.

Filistin'de ateşkes yine bozuldu. Netanyahu'nun 'vur' emri vermesinin ardından İsrail uçakları Gazze'ye hava saldırısı düzenledi. Netanyahu, İsrail'in Mısır'da bulunan müzakere heyetini de geri çağırdı.


Hamas ise roketlerle ilgili 'Bilgimiz yok' açıklaması yaptı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise 1 askerin cumartesi gününden beri kayıp olduğu duyuruldu. Ordu yetkilileri ateşkes kararına rağmen Gazze'den Beerşeba'ya 3 kez roket fırlatıldığını iddia etti. Roket fırlatıldığı yönündeki iddialar sonrası İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ordu güçlerine "Gazze'yi vurun" emri verdi. İsrail uçakları kısa süre sonra Gazze Şeridi'nde hava saldırısı düzenledi. İsrail'in saldırılarında 2 çocuğun yaralandığı öğrenildi. Netanyahu, Mısır'ın başkenti Kahire'deki ateşkes görüşmelerine İsrailli müzakerecilere de 'dönün' talimatı verdi. İsrail ve Hamas 5 günlük ateşkesin bu sabah sona ermesi sonucu Mısır'da yürütülen ateşkes görüşmelerinin devamı için ateşkes sürecini 1 gün daha uzatma kararı almıştı.
HAMAS: BİLGİMİZ YOK
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'den İsrail'e atıldığı iddia edilen füzeler konusunda bilgileri olmadığını söyledi. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını "kalıcı ateşkes için yürütülen görüşmeleri erken bitirme çabası" olarak niteleyen Zühri, "ateşkesi delmesinden doğacak sonuçlarından İsrail'i sorumlu" tuttu. İsrail Ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkes sürerken Gazze'den roket saldırılarının yeniden başlaması üzerine İsrail Ordusu, Gazze Şeridini yeniden hedef almaya başladı" denilmişti.
İSRAİL ORDUSU: 1 ASKERİMİZ KAYIP
İsrail, 1 askerinin kaybolduğunu ileri sürdü. İsrail ordu radyosunun konuyla ilgili haberinde, "Polis teşkilatı, son  olarak İsrail'in Zrivim Askeri Üssünde görülen 1.70 boyunda, 21 yaşındaki asker  David Menahem Gordon'un bulunması için halktan yardım istiyor" ifadeleri  kullanıldı. Radyoya göre, Gordon'dan cumartesi gününden bu yana haber alınamıyor. İsrail'in Jerusalem Post gazetesinin internet sitesindeki konuyla  ilgili haberinde ise kaybolduğu belirtilen askerin, ABD vatandaşı olduğu ve  orduya gönüllü katıldığı bilgisine yer verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.