TÜRKİYE Haber Girişi : 28 Haziran 2014 21:04

ORHANGAZİ'DE GERİ SAYIM

ORHANGAZİ'DE GERİ SAYIM
ORHANGAZİ'DE GERİ SAYIM Vali Karaloğlu : "Bugün Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz. Sanayi kuruluşlarımız yetişmiş teknik elaman bulamıyorlar. İnşallah bu yeni yaptığımız okullarla beraber sanayinin arzu ettiği nitelikli elam

ORHANGAZİ'DE GERİ SAYIM
Vali Karaloğlu : "Bugün Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz. Sanayi kuruluşlarımız yetişmiş teknik elaman bulamıyorlar. İnşallah bu yeni yaptığımız okullarla beraber sanayinin arzu ettiği nitelikli elamanlar bu okullardan yetişir" dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, ilk etabı Asil Çelik fabrikası tarafından yaptırılacak olan Uludağ Üniversitesi Orhangazi MYO'nun inşaatında incelemelerde bulundu.
Asil Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pektaş ve Genel Müdür Osman Kılavuz'un hazır bulunduğu okul inşaatında konuşan Vali Karaloğlu : "Aralık ayında Asli Çelik ile bir protokol imzalamıştık. Orhangazi Meslek Yüksek Okulunun yaklaşık 9 bin metre karelik kısmını yapmak üzere Asil Çelik üstlendi. Biz temel atma törenine tarih ayarlarken bir sürprizle karşılaştık, inşaatların neredeyse yarısı bitmiş. Protokolün imzalanmasından 1 sene sonra inşaat başlamış ve bitmiş olacak. Türkiye de bulunan özel sektörün gücünü ve hızını göstermesi bakımından önemli. Özel sektör hızlı bir şekilde projelendirdi, ihalesini yaptı ve şuanda gördüğünüz gibi inşaatın büyük bir çoğunluğu da bitmiş.
Orhangazi Bursa'mızın önemli ilçelerinden bir tanesi. Gelişme istidadı olan ve önü açık ilçelerimizden bir tanesi. Yeni otoyolla beraber Orhangazi gerçekten bu bölgenin gözdesi olacak, şuanda da öyle. Bu ilçede biz arzu ediyoruz ki yüksek okulumuz belki gelecekte fakültelerimiz sanayinin talepleri doğrultusunda gelişsin. Az önce onu da konuştuk, bugün Bursa da artık işsizlikten değil, işçisizlikten konuşuyoruz arkadaşlar. Sanayi kuruluşlarımız yetişmiş, teknik elaman bulamıyorlar. İnşallah bu yeni yaptığımız okullarla beraber sanayinin arzu ettiği nitelikli elamanlar bu okullardan yetişir. Sanayi kuruluşları ile entegre ederiz. Teorik eğitimi bu kampuslarında, pratik eğitimini de bizzat sanayi kuruluşlarında, fabrikalarda öğrencilerimiz tamamlarlar ve bitince de hem ülkenin hem de Bursa'nın sanayisine ciddi katkıları olur. Asil Çeliği kutluyorum. İnşallah hep beraber aralık ayında buranın açılışını yaparız. Şimdi üniversitemizden beklentimiz, talepleri doğrultusunda yeni bölümler ilave etmek mevcut bölümler ile de öğrenci kapasitesini arttırmak" dedi.
Asil Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pektaş ise: "Endüstri tesislerinin ülke ekonomisine yaptıkları katkıları büyüktür. Bu tesisler, kurulu olduğu bölgeye katkıda bulunmaları gerekir. Biz bu düşüncede olduğumuzdan Bursa Valimiz in'de önderliğinde Orhangazi Meslek Yüksek Okulunun bir kısmını yapmayı üstlendik. Nisan ayında başladığımız inşaat Aralık Ayında bitirerek Üniversitemize teslim edeceğiz. Bütün amacımız yapacağımız bu okulda teknik personel yetiştirilmesi. Bursa'mıza hayırlı olsun dedi.
İncelemelerin ardından Vali Karaloğlu, Bölge'de kurulu olan Asil Çelik fabrikasına da geçerek üretim tesislerini gezdi. Hamurun Çeliğe dönüşme aşamasını inceleyerek, Genel Müdür Osman Kılavuz'dan üretim safhaları hakkında bilgi aldı.
Asil Çelik Fabrikası hakkında brifing'de alan Vali Karaloğlu Orhangazi İlçesinden ayrıldı


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.