KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 26 Aralık 2014 23:38

ÖZLEM ÖĞRETMEN'İN KAĞIT'DAN DÜNYASI

ÖZLEM ÖĞRETMEN'İN KAĞIT'DAN DÜNYASI
ÖZLEM ÖĞRETMEN'İN KAĞIT'DAN DÜNYASI HAYAL ÖTESİ ÜRÜNLER ÜRETİYOR...! Önce özlem öğretmeni tanıyalım ve nasıl bu işe başladı,neler üretiyor hep birlikte öğrenelim. Özlem ERGÜL kimdir?
ÖZLEM ÖĞRETMEN'İN KAĞIT'DAN DÜNYASI
  HAYAL ÖTESİ ÜRÜNLER ÜRETİYOR...!

Önce özlem öğretmeni tanıyalım ve nasıl bu işe başladı,neler üretiyor hep birlikte öğrenelim.
Özlem ERGÜL kimdir?
1979 Yılında balıkesirin kepsut ilcesinin akcakertil köyünde dünyaya geldim ilk, orta ve lise öğrenimimi kütahyada tamamladım. Lise yıllarımda da el becerilerine merakım hep vardı farklı şeyler üretmeyi ve yapmayı çok seviyordum bu merakım beni üniversiteyide aynı doğrultuda okumama vesile oldu.
2000-2004 Yıllarında Konya; Selçuk Üniversitesi mesleki eğitim fakültesi çiçek örgü dokuma (el sanatları) öğretmenliğinden mezun oldum.Hayatımda en bilinçli seçimimdi elsanatları okumak ve mezun olmak, tek üzüldüğüm nokta yıllardır atama beklemek ve işimi mesleğimi yapamamak.
Hayat belkide bu uzun süreçte bana Emek, Sabır, Şükür denilen kelimelerin gerçek anlamlarını öğretti. İşsizseniz bu ülkede en büyük suçlu sizsiniz ve tüm bireyler sadece ve sadece sizi cümleleriyle suçlar idam eder yargılar sizde tek kurtuluşu dört duvar arasında bulursunuz?.İşte benimde kağıtlarımla tanışma maceram böyle karanlık ve zor bir süreçle başladı.Şimdi kocaman bir kağıt dünyam var.İçinde sadece AŞKIN ve güzelliklerin olduğu öyle bir dünya ki beni günden güne daha çok bağımlı daha çok bağlı ve tutkulu yapan bir dünya.Anlatılmaz yaşanır belkide ; anlatacak kelimelerim hep eksik kalacak içimde bu AŞK olduğu müddetçe??
Aradan yıllar geçti ve ben neden niçin devam ettigimi buldum. Hayat öyle ilginç bir oyun ki bir çok kişiye yaşamları avuçlarının arasına verilmez emek vermesi gerekir bıkmadan yorulmadan usanmadan işte bana kağıtlarım önce SABRI sonra ŞÜKRÜ ve son olarakta DUANIN muhteşem güzelligini öğretti güzel olan yanı aslında bende öyle inanılmaz şeyler öğreniyordum ki dokundugum her kağıttan ve bu beni günden güne daha çok esir almıştı onlarsız bir dünya zaman düşünemez olmuştum ve her objede biraz daha büyüyüp olgunlaşmıştım ve her objenin hayatıma kattıgı anlam ve deger muhteşemdi.Kağıtlarımla öyle muhteşem güzel bir dünya kurdum ki içinde toz kadar bile kötülük barındırmayan tertemiz bir dünya iyi ki hayatımın bir parcası oldunuz sonsuz teşekkürler.
KATILDIGIM PROGRAMLAR
1) DERYANIN DÜNYASI ( "haydi stüdyoya") Konugu oldum: 06 Aralık 2012
2) POSTA GAZETESİ ( Röpörtaj ) Ömer GÖREN : 29 Aralık 2012
3) YENİ HABER GAZETESİ (Röpörtaj) Cengiz GÜNER : 01 Ocak 2013; 22 Temmuz 2013; 07 Nisan 2014;24 Aralık 2014
4) MERHABA GAZETESİ (Röpörtaj ) Devrim DERİN ; 25 Nisan 2014
5) TRT-1 ELİNE SAĞLIK PROGRAMI (Şebnem YİĞİT' İN) konugu oldum ; 22-11-2013
6) TRT-1 ELİNE SAĞLIK PROGRAMI (Şebnem YİĞİT' İN) konugu oldum ; 04-04-2014
7) GÜN IŞIGINA 2 KARMA SERGİYE KATILDIM ; 20 - 24 Mayıs 2014
8) Şuan da ilk kişisel sergimin hazırlıklarına devam ediyorum.
Sponsor olursa uluslararası bir sergi düşünüyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.