DÜNYA Haber Girişi : 01 Ağustos 2014 21:35

Sandığa akın eden Avrupalı Türkler ilkleri yaşadı

Sandığa akın eden Avrupalı Türkler ilkleri yaşadı
Sandığa akın eden Avrupalı Türkler ilkleri yaşadı. Sinem ERGÜL Düsseldorf'dan bildiriyor:ALMANYA'NIN farklı kentlerinde kurulan seçim sandıklarında oy verebilmek için sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturan seçme hakkına sahip Türkler,

Sandığa akın eden Avrupalı Türkler ilkleri yaşadı

 

Sinem ERGÜL Düsseldorf'dan bildiriyor:

 

ALMANYA'NIN farklı kentlerinde kurulan seçim sandıklarında oy verebilmek için sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturan seçme hakkına sahip Türkler, ilk kez oy kullanmanın heyecanını yaşadı.

Kuzey Ren Vestfalya(NRW) Eyaleti Başkenti Düsseldorf da kurulan seçim sandıklarında oy kullanmak  için gelen Türk vatandaşları uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde  Köln ve Düsseldorf bölgesinde yaşayan seçmenler Düsseldorf 'ISS Dome Salonu'nda oylarını kullanmaya başladılar.

Düsseldorf kentinin dışında; Berlin, Hannover, Essen, Frankfurt, Münih ve Karsruhe şehirlerinde seçim sandıkları kuruldu. Avrupa'da yaşayan Türkler'den yaklaşık 1 Milyon 500 bin seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Seçim sandıklarında oy kullanabilmek için randevu alınacak olması ve Bazı bölgelerde sandıkların seçmene yüzlerce km. uzaklıkta kurulması seçime katılıma olumsuz yönde yansımasından endişe ediliyor

BAZI SANDIKLARDA TEKNİK ARIZALAR YAŞANDI

Düsseldorf seçim bölgesinde 92 sandıkta yaklaşık 500 sandık görevlisi ve gözlemcinin görev aldığı açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, oy kullanma işlemlerini yakından takip etti.

Bazı sandıklar da teknik arızalar ve internete bağlanamama sorunları yaşansada,  önceden randevu alıp gelenler sıkıntısız oy kullanabildiler. Randevu almadan gelen vatandaşlarımız ise oy kullanamadı. Oy verme işleminin 3 Ağustos saat 17:00  mesai bitimine kadar devam edeceği açıklandı.

 

secim 1

NRW Eyaleti başkenti Düsseldorf'daki'ISS DOME Salonu' önüne erken saatlerde gelındi.

secim 2

Sandıkların bulundugu salon önünde uzun kuyruklar oluştu..

secim 3

Seçime genç seçmenler ilgi gösterdi..

secim 4

Secmenin oy kullanabılmek ıcın randevu alamak zorunda bırakılması sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.