TÜRKİYE Haber Girişi : 02 Mart 2016 00:43

ŞUBAT 2016 2 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ,34 GAZETECİ HAPİSTE,500 GAZETECİ DAHA İŞSİZ,

ŞUBAT 2016 2 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ,34 GAZETECİ HAPİSTE,500 GAZETECİ DAHA İŞSİZ,
Şubat'ta 2 gazeteci öldürüldü, 500 basın emekçisi işsiz kaldı.Sayısı belli olmayan sürgünde olan gazetecilerde var..!

Disk Basın-İş: Şubat'ta 2 gazeteci öldürüldü, 500'e yakın basın emekçisi işsiz kaldı'


Türkiye'de "çözüm süreci" olarak adlandırılan dönemin sona erdiğinin hükümet tarafından açıklanmasının ardından çatışmaların yeniden başlaması basına yönelik baskıların da artmasına yol açtı. Şubat ayı içerisinde iki gazeteci öldürüldü. Cizre'de güvenlik güçlerinin operasyonu nedeniyle bir bodruma sığınmak zorunda kalan Azadiya Welat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın cesedi yanmış olarak bulundu. Tarım tv muhabiri Gülşen Yıldız ise 17 Şubat'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlatılan bombanın hedefi oldu.

Kamuoyunda büyük tepki toplayan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tutukluluğu şubat ayında son buldu. Ancak 6 gazeteci çeşitli nedenlerle tutuklandı. Halen 34 gazeteci, tutuklu ve hükümlü olarak hapiste tutuluyor.

İktidarın baskısı ulusal medya çalışanları ile sınırlı kalmadı. Norveç'te yayımlanan Aftenposten gazetesinin Silje Rønning Kampesæter adlı muhabirine resmi kurumlar tarafından basın kartı verilmedi. Suriyeli gazeteci Rami Jarrah ise 'izinsiz çalıştığı' gerekçesiyle 4 gün gözaltında tutuldu.

Ancak şubat ayında en çarpıcı gelişmeler Türksat uydu işletmesinin, herhangi bir mahkeme tarafından verilen ceza olmamasına rağmen, imc TV'nin sözleşmesini "örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle iptal etmesi oldu. Ayın son gününde ise milliyetçi bir çizgide yayın yapan Bengü Türk kanalının sözleşmesi iptal edildi. Türksat daha önce de bazı tv kanallarının sözleşmesini "Fetullah Gülen terör örgütü" propagandası yaptıkları gerekçesiyle iptal etmişti.

Kapanan ve kapatılan medya kuruluşlarında çalışmakta olan yaklaşık 500 medya çalışanı da bu ay içerisinde işsiz kalmış oldu.

 

29 Şubat

  • Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Kanal 24, Kanal 360, Star, Akşam ve Güneş gazetelerinde çalışan 160 kişi işten kovuldu
  • Türksat yönetimi bu kez de milliyetçi çizgide yayın yapan Bengü Türk kanalının frekansını iptal ederek yayınını engelledi.
  • Kayyum atanan, Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo'yu barındıran İpek Medya Grubu'na ait bütün gazete ve televizyonları kapatıldı. 150'ye yakın çalışanın iş sözleşmesi iptal edildi. Gülen cemaatine yakınlığı ile bilenen medya grubuna geçen Ekim ayında kayyum atandı.
  • Mardin'in Derik İlçesi'nde süren operasyonlarda gözaltına alınarak "örgüt üyesi" olma iddiasıyla tutuklanan Anadolu Ajansı (AA) Derik Muhabiri Cebrail Parıltı, AA tarafından işten kovuldu.

28 Şubat

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Gül ve Can Dündar'ın hak ihlaline uğradığı yönündeki mahkeme kararına ilişkin "Karara uymayacağım, saygı da duymuyorum" açıklaması yaptı
  • İdil'de HDP milletvekili Ferhat Encü'nün de bulunduğu eve baskın yapan polisler, DİHA muhabiri Ferzen Çatak ve Mahmut Ruvanas ile Azadiya Welat muhabiri Kadri Esen'i gözaltına aldı. Ruvanas ve Esen serbest bırakılırken, Çatak'ın tutuklanması istendi. Mahkeme Çatak'ı serbest bıraktı

27 Şubat

  • Türksat uydusu herhangi bir mahkeme kararı olmamasına rağmen, savcılıktan gönderilen yazıya dayanarak, terör propagandası yaptığı gerekçesiyle imv TV'nin frekansını iptal etti. Türksat işletmesi tarafından sözleşmesi tek tarafı fesh edilen imc TV, Hotbird uydusu üzerinden yayına başladı.


26 Şubat

  • Tutuklu Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara büro şefi Erdem Gül, önceki gün Anayasa Mahkemesi tutuklandıklarında hakları ihlal ettiğini karar verdikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dündar ve Gül 26 Kasım 2015'ten itibaren tutukluydu.

25 Şubat

  • BirGün gazetesi yazarı Seray Şahiner'e Bilal Erdoğan'a "üstük zekalı" dediği için 2 bin 610 TL para cezası verildi.
  • Diyarbakır saldırısıyla ilgili haberinde kullandığı belgede bir komiser yardımcısının ismini yayınladığı için üç yıl hapisle yargılanan Hürriyet ve Radikal muhabiri İdris Emen beraat etti.

24 Şubat

  • Şırnak'ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sırasında yaralı halde bodruma sığınan Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın cesedi Silopi Adli Tıp Kurumunda teşhis edildi. 5 Şubat'tan itibaren Aktaş'tan haber alınamıyordu.
  • BirGün Gazetesi'nde 18 Şubat 2015'de yayımlanan "Ayaktayız, ayakta" yazısı nedeniyle gazetenin yazarı Kemal Ulusaler "Cumhurbaşkanına hakaret"ten 11 ay 20 gün yıl hapisle cezalandırıldı
  • Yurtsever Gençlik Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Muhammed Yusuf Keskin, tutuğu notlar delil sayılarak "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle İMC TV'nin frekansın iptali için TÜRKSAT'a yazı yazdı.
  • Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ayşe Sürme Diyarbakır, Dağkapı Meydanı'nda bir gösteriyi izlerken polisin zırhlı araçtan attığı gaz fişeğinin kalçasına isabet etmesi sonucu yaralandı. Olay yerine ambulans çağırılırken, ambulanstan önce olay yerine gelen polis gazetecilere kimlik kontrolü yaptı.

23 Şubat

  • Yazar Mustafa Hoş, Big Boss kitabında Hasan Yeşildağ'ın açtığı hakaret davasında bilirkişi görevlendirildi. Dava 24 Mayıs'a kaldı
  • Evrensel gazetesi yazarı Bülent Falakaoğlu "Örümcek ağına takılan biziz" yazısında TÜRGEV'in kişiliğine hakaretten 4 bin TL tazminata mahkum oldu
  • Emine Erdoğan'a hakaretten yargılanan Birgün gazetesi Washington muhabiri Ömür Şahin "10 yılda açılan ilk davası"ndan beraat etti
  • Hakan Gülseven ve Kerem Çalışkan hakkında, "rüşvet" haberiyle Erdoğan'a hakaretten açılan dava 24 Mayıs'a kaldı. Gazetecilerin suç tarihinde çalıştığı Yurt gazetesinin avukatları duruşmaya katılmadı.
  • Evrensel gazetesi çizeri Sefer Selvi hakkında, "Hitler'le ne benzerliğimiz var" karikatüründen Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile soruşturma açıldı
  • İstanbul Gazi Mahallesi'ndeki Gazi Cemevi önünde, Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek ve Ali Aracı gözaltına alınırken görüntü almaya çalışan ETHA'nın gönüllü muhabiri Ali Haydar Doğan da özel harekat polislerince gözaltına alındı. Gazi Polis Karakolu'na götürülen Doğan, kimlik kontrolü ile üst aramasının ardından serbest bırakıldı.
  • Haber Nöbeti için Diyarbakır'da bulunan NOKTA foto muhabiri Güliz Vural gözaltına alındı. GBT incelemesi yapılan Vural'ın kamerasına el koyan polisler çektiği fotoğrafları sildi. 

22 Şubat

  • Diyarbakır'da sığındıgi bodrum katında gözaltına alınan DİHA muhabiri Mazlum Dolan tutuklandı
  • Artvin'de polisin kadınlara müdahalesi sırasında eylemi izleyen BirGün gazetesi muhabiri Burcu Cansu fenalaşarak hastaneye kaldırıldı
  • Agence France-Presse (AFP) muhabiri Dilay Gündoğan İstanbul Gaziosmanpaşa'da evinde ölü bulundu. Gündoğan, memleketi Giresun Eynesil'de cenaze töreninin ardından toprağa verileceği belirtildi.

21Şubat

  • Cizre'de yaşamını yitirenlerin cenazesini takip eden, DİHA muhabirleri Ahmet Kanbal ve Sabahattin Koyuncu ile Pel Prodüksiyon çalışanları Eylem Baykuş ve Servet Yigen, JINHA muhabiri Handan Tufan ile misafir oldukları evin sahibi M. Ali Yılmaz gözaltına alındı. Haklarında ihbar olduğu söylenen gazeteciler, Silopi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.
  • Nusaybin ilçesinde haber takibi için bulunan Anadolu Ajansı'ndan muhabir Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve foto muhabiri Onur Çoban'ın cuma günü hendek ve barikatların bulunduğu Yenişehir Mahallesinde PKK'liler tarafından alıkonuldu. Anadolu Ajansı ekibi öğlen saatlerinde alıkonuldukları bölgede HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut ve beraberindeki heyet tarafından teslim alındı. Fotoğraf makineleri ve kameraları teslim edilmeyen gazeteciler, bilgilerine başvurulmak üzere Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

20 Şubat

  • İstanbul Adliyesi'nin önünde görüntü alması engellenen Cihan Haber Ajansı muhabiri Osman Arslan, özel güvenlik görevlisinin şikayeti üzerine hakaret ettiği iddiası ile 7 bin lira para cezasına mahkum oldu. İki ayrı bilirkişinin muhabir lehine verdiği raporu dikkate almayan mahkeme, engellediklerini kabul etmelerine nağmen güvenlik görevlilerine beraat ettirdi.
  • Gaziantep'te gerekçesiz gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Rami Jarrah 4 gün sonra Adana'dan serbest bırakıldı

19 Şubat

  • DİHA muhabiri Mazlum Dolan, 2 Aralık 2015'ten beri sokağa çıkma yasağının yaşandığı Diyarbakır Sur'da bulunan bodrumdan çıkartılarak gözaltına alındı. Daha önce Dolan bodrumda 200 kişinin zor koşullarda mahsur kaldığını belirtmişti.
  • Ciner grubunda Habertürk gazetesi ile Habertürk televizyonunun istihbarat servislerinin birleştirilerek havuz oluşturulmasının ardından Ahmet Örsoğlu, Gökçen Kandemir, Leyla Ünal, Onur Aksoy işten çıkarıldı
  • Dicle Haber Ajansı (DİHA) 24 Temmuz'dan bu yana 29. kez kapatıldı. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) bugün aldığı karar ile DİHA'ya ait www.dihanews.pw adresini de erişime engelledi.
  • Artvin Cerattepe'de maden işletmesine karşı çıkan halkın eylemini takip eden isteyen habercilerin, bölgeye ulaşımı güvenlik güçleri tarafından engellendi

18 Şubat

  • Ankara'da askeri servis araçların yönelik intihar saldırısı sırasında ölen 28 kişinin arasında Tarım tv muhabiri Gülşen Yıldız'ın da bulunduğu açıklandı.
  • Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ, hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Can Dündar hakkındaki suç duyurusu dilekçesini paylaşması nedeniyle açılan davaanın ilk duruşmasında beraat etti
  • Sur'a giden @habernobeti ekibinden Ceyda Karan ve DİHA muhabirleri polisler tarafından gözaltına alınmakla tehdit edildi.

17 Şubat

  • İstanbul Küçük Armutlu'da Dilek Doğan'ın evinde arama yapan polisler tarafından öldürülmesi ile ilgili davayı izlemeye gelenleri gözaltına alan polis basına da saldırdı. Basın kartlarını göstermelerine rağmen polis JİNHA, DİHA, Beyazıt Postası ve Evrensel muhabirlerinin görüntü almasını engellemeye çalıştı. Muhabirleri tartaklayarak alandan uzaklaştırmaya çalıştı.
  • RTÜK, Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği meydana gelen patlamayla ilgili olarak geçici yayın yasağı getirdi.

16 Şubat

  • Türkiye ile Suriye sınırının Kilis yakınlarındaki bölümünde Türk ordusunun YPG mevzilerini bombalamasına ilişkin haber takibi yapan Zaman Gazetesi Bölge Yayın Temsilci Nurullah Kaya, muhabir İlkay Göçmen jandarma tarafından gözaltına alındı.
  • Show TV'de kurulduğu günden beri çalışan Tanıtım Müdürü Akdoğan Gündem'in işine son verildi.
  • Türkiye'nin bağımsız yayın yapan 4 spor radyosundan biri olan Radyo24spor ani bir kararla yayınlarına son verdi.
  • Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) Jin Haber Ajansı'nın (JINHA) sayfasını erişime kapattı.
  •  İMC TV, Hayat TV ve tv10'un de aralarında bulunduğu 30 kadar TV kanalının yayını kesildi. Resmi Twitter hesabında İMC TV, Türk Telekom'un siber alt yapısındaki problemden kaynaklandığını söylediği teknik sorundan dolayı bir süre uydudan yayın yapamadığını duyurdu.
  • RTÜK tarafından sözleşmesi yenilenmeyen Özgür Gün tv'nin internet sitesi hakkında da engelleme kararı verildi
  • Özgür Gün tv'nin internet sitesine TİB tarafından erişim yasağı konuldu

15 Şubat

  • Antalya'da 11 Şubat günü polislerce yapılan operasyonda gözaltına alınan DİHA Muhabiri Feyyaz İmrak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
  • Özgür Gün TV'nin ekranları dün gece geç saatlerinde TV yönetimine hiçbir uyarı yapılmaksızın karartıldı. TV yetkililerinin konuya dair verdiği bilgilere göre, bağlı bulundukları yayıncı kuruluş olan DİJİMEDYA ile RTÜK arasındaki sözleşmenin yenilenme sürecinde yaşanan gecikme nedeniyle TÜRKSAT'tan yapılan yayına zorunlu olarak ara verildi.
  • Evrensel gazetesinin Diyarbakır bürosu çalışanları için aldığı çelik yeleklerin gümrükten Türkiye'ye girmesine izin verilmedi. Gazetenin gerekli tüm evrakları sunmasına rağmen çelik yeleklerin kişisel kullanım amaçlı olmadığı öne sürüldü

14 Şubat

  • Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eşbaşkanı Nevi Erdemir ve Özgür Gün Radyo çalışanı Ahmet Gülmez, Mardin girişinde yapılan kimlik kontrolü sonrası gözaltına alınıp Mardin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Erdemir ve Gülmez hakkında, üzerindeki haber notları gerekçe gösterilerek 24 saat gözaltı kararı çıkartıldı.
  • DİHA muhabiri Asya İnedi, Sultanbeyli'de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alındı, İnedi akşam saatlerinde serbest bırakıldı

12 Şubat

  • Nusaybin'de Foto Muhabir Gael Cloarec ve http://siyasihaber.org den Duygu Yıldız haber takibi sırasında gözaltına alındı
  • Cizre'de DİHA Muhabiri Beritan İrlan gözaltına alındı. İrlan'ın "Sokağa çıkma yasağını ihlal ettiği" gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklandı.

11 Şubat

  • Antep'te gözaltına alınan DİHA muhabiri Nazım Daştan, Facebook'ta paylaştığı haberleri gerekçe gösterilerek "örgüt propagandası" iddiasıyla tutuklandı.
  • Bugün gazetesi eski muhabiri Metin Arslan'a, Mustafa İnal ve "terör finansörü listesinde" dediği Yasin El Kadı'ya hakaretten para cezası verildi
  • Erzurum, Tekman Cumhuriyet Savcılığı, DİHA muhabiri Meltem Oktay için fotoğraf nedeniyle örgüt propagandası soruşturması başlattı.

10 Şubat

  • İstanbul'da Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerinin binalarına kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve molotof kokteylli saldırı düzenlendi.
  • DİHA Antep muhabiri Nazım Daştan ile Antalya muhabiri Feyyaz Irmak gözaltına alındı. Daştan'ın evinde arama yapan polisler, bilgisayarına, flash disklere el koydu
  • Gazeteci Mustafa Hoş'a BigBoss isimli kitabı hakkında BirGün gazetesinde yayınlanan röportajından ötürü dava açıldı
  • Hürriyet yazarı Selahattin Duman hakkında, 27 Eylül 2015'teki 'Bir çocuğum daha olsaydı' başlıklı yazısında terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla, Tüm Emniyet Teşkilatı Emeklileri Üyeleri ile Halk Birlikteliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İstanbul Şubesi suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmada Duman hakkında, köşe yazısının terör örgütü propagandası yapma mahiyetinde olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Ancak savcılık bu kez yazıda geçen sözlerin, halkın bir kesimini bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçunu oluşturduğu gerekçesiyle dava açtı. Duman'ın 1.5 yıla kadar hapsi istendi.  

9 Şubat

  • Yerel olarak yayınlanan Bizim Kocaeli gazetesinde19 aydır çalışan Emrah Taştan, gazetenin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Güngör Arslan'ın sözlü hakaretine maruz kaldı. Onur kırıcı ve haksız azarlama nedeniyle gazeteci Emrah Taştan gazeteden istifa etti. Akşam saatlerinde eşyalarını toplamak için yeniden gazete binasına gelen Taştan, burada Güngör Arslan ile yeniden karşılaştı. Bir süre tartışan Arslan, burada gazeteci Emrah Taştan'ı darp etti. Boynundan ve kolundan ağrı şikayeti ile Kocaeli Devlet Hastanesi'ne giden Taştan, darp raporu aldı.
  • Diyarbakır Koşuyolu parkında toplanan grubu dağıtmak için gaz ve tazyikli su kullanan polis, habercilerin bulunduğu noktaya da TOMA ile tazyikli su sıktı
  • Norveç'te yayımlanan Aftenposten gazetesinin Silje Rønning Kampesæter adlı muhabirine resmi kurumlar tarafından basın kartı verilmedi. Kampesæter'in, nişanlısı Kürt olduğu gerekçesiyle kalıcı basın akreditasyonu alamadığı ortaya çıktı.

8 Şubat

  • İzmir'de polis, Cizre katliamını haber takibi yapan DİHA muhabirleri Selman Çiçek ve Serfiraz Gezgin'in görüntü almasına izin vermedi, muhabirleri bir süre alıkoyduktan sonra serbest bıraktı.
  • Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı civarında haber takibi yapan Rus gazeteci Dimitry Vinagradov polisler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemeyen Vinagradov, Çarşı Karakolu'na götürüldü.
  • Azadiya Welat çalışanları, gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın Cizre'de yaşadıklarından AKP'nin sorumlu olduğunu belirtti. Aktaş, Cizre'de haber takibi yaptığı sırada Cudi mahallesindeki patlamada 28 kişi ile birlikte yaralanarak bodrumda mahsur kaldı. Geçtiğimiz Ocak ayından bu yana bodrumda hiç kimseden haber alınamadı.


4 Şubat

  • Diyarbakır'daki HDP mitingine bomba koyarak 4 yurttaşın ölümüne yol açan IŞİD üyesi Orhan Gönder'in saldırıdan önce "terör nitelikli kayıp şahıs" olarak arandığını haberleştiren gazeteci İdris Emen'e, söz konusu evrakta bir komiser yardımcısının ismi yer aldığı gerekçesiyle "terörle mücadele görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
  • İstanbul Beyoğlu'nda Cizre'de gerçekleştirilen operasyonları protesto edenleri polis gözaltına aldı. Eylemi izleyen ETHA muhabiri Serdal Işık ve Evrensel muhabiri Ercan Kılıç da plastik mermiyle hafif şekilde yaralandı.
  • İstanbul'un Bayrampaşa ilçesi Yıldırım Mahallesi'nde Jiyan muhabiri Hayri Tunç, evden çıktığı sırada sivil polisler tarafından gözaltına alınmasının ardından tutuklandı.
  •  

3 Şubat

  • Yaklaşık 5 ay önce Ciner Grubu bünyesinde yayın hayatına başlayan HT 7/24 Spor kanalının kapatılacağı açıklandı
  • Trabzonspor eski başkanı ve Devlet eski bakanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu TVEM kanalı kapanacağı açıklandı. Kapanma kararı çalışanlara sözlü olarak iletildi
  • CHP Genel Başkanlığı nedeniyle yazılarına ara veren CHP milletvekili Mustafa Balbay'ın gazeteye gönderdiği yazı yayımlanmadı. Gazete yönetimi aktif siyaset yapanların gazeteye yazmaması kararı alındığını açıkladı

2 Şubat

  • İstanbul'un Bayrampaşa ilçesi Yıldırım Mahallesi'nde Jiyan muhabiri Hayri Tunç, evden çıktığı sırada sivil polisler tarafından gözaltına alındı.
  • Gün TV muhabiri Eren Siverek ve sunucu Ayşe Kara Nusaybin'de gözaltına alındı
  • Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D'de yayınlanan "Güllerin Savaşı", "Aşk ve Günah", "Poyraz Karayel" adlı diziler ile "Bizim Lezzetlerimiz" adlı yemek programı nedeniyle 1 milyon TL'nin üzerinde ceza uyguladı. RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, "Aşk ve Günah" dizisi için "Dizide aynı çatı altında yaşanan yasak ilişki aktarılırken bu ilişkiyi yaşayan karakterlerden birinin başka bir erkekle olan ilişkisine de yer verilmektedir" tespitine yer verildi.

1 Şubat

  • Açılan davalar, ilan kesme cezaları ve reklamverenlere siyasi baskı yapılması nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan BirGün gazetesi okuyucularına destek çağrısı yaptı 
  • İstanbul'da haber takibi yapan DİHA muhabiri Elif Çetiner gözaltına alındı.
Muharrem Seren
Avrupa haber
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.