TÜRKİYE Haber Girişi : 21 Haziran 2015 15:45

TRT ekranında skandal Ramazan sohbeti

TRT ekranında skandal Ramazan sohbeti
TRT ekranında skandal Ramazan sohbeti "6 yaşındaki çocuklarla evlenebileceğini" söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, İslami kurallara göre kadınların nasıl dövüleceğini tarif etti.
TRT Diyanet'te yayınlanan bir programda vaaz veren daha önce bir vaazında "6 yaşındaki çocuklarla evlenebileceğini" söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız, İslam'da kadına yönelik şiddetin amacının işkence etmek değil, erkeğin stres atmasını sağlamak olduğunu söyledi. İslami kurallara göre kadınların nasıl dövüleceğini ise şöyle tarif etti; "Dövmek nedir deyince fıkıha bakacaksınız. Mesela bir erkeğe kadını dövebilirsin diyor. Sonra ne diyor Hadis-i Şerif'te? Yüzüne vurmayacaksın diyor, boyundan yukarsına vurmak yasak, göğüs kısmına vuramıyorsun, beline vuramıyorsun. Cetvelden uzun bir sopayla vuramıyorsun, elini yumruk yaparak vuramıyorsun, avucunun içiyle vuramıyorsun. İşkence yapma, acıtmak için değil deşarj olmak için vurdurtuyor Allah."
'KADINLAR DAYAK YEDİKLERİ İÇİN SABAHA KADAR ŞÜKRETMELİLER'
Erkeğin kadını döverek deşarj olmasının engellenmesi durumunda, erkeğin başka yollarla deşarj olma yoluna gideceğini söyleyen konuşmacı bunun ise kadını çıldırtacağını ifade ediyor. Bu sebeple eğer kadınlar kuma istemiyorlarsa erkeklerden gördükleri şiddet sebebiyle sabaha kadar şükretmeleri gerektiğini söylüyor. Akıllara durgunluk veren ve İslam adına konuştuğunu ifade eden Yıldız'ın sözleri şöyle devam ediyor; "Erkeğe boğazına kadar geldikten sonra dokunma bu kadına dersen, başka yolla erkek rahatlar. O da o kadını delirtir aslında. Kadınların, Allah erkeklere dövün, rahatlayın diye müsade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor kumadan rahatsız oluyorlarsa."
TRT HER RAMAZAN BUNU YAPIYOR
TRT 1 kanalında geçtiğimiz yıl İftar programına katılan Ömer Tuğrul İnançer de hamile kadınların sokağa çıkmasının islama uygun olmadığını söylemişti. TRT'nin vaazları ile toplumun büyük bir bölümünün tepkisini çeken bu marjinal din adamlarına ekranlarını açması tepki çekmeye devam ediyor. 

Yurt Gazetesihttp://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/trt-ekraninda-skandal-ramazan-sohbeti-h90872.html
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.