AMERİKA (ABD) HABERLERİ Haber Girişi : 01 Temmuz 2019 04:32

Trump'tan bir açıklama daha: S-400 geriliminde Erdoğan'ın suçu yok

Trump'tan bir açıklama daha: S-400 geriliminde Erdoğan'ın suçu yok
ABD Başkanı Donald Trump, G20 Liderler Zirvesi sonrası düzenlediği basın açıklamasında Türkiye ile ilgili açıklamalarına devam etti. Trump, 'S-400 geriliminde Erdoğan'ın bir suçu yok' diye konuştu.

ABD lideri Trump, "Patriot füzesi almak istediler ancak Başkan Obama 'Hayır' dedi. Sonrasında Rusya'ya gittiler, S-400 için. Çok para verip, aldılar. Türkiye, 100 tane F-35 satın aldı. Türkiye'ye adil davranılmadı. Tamamen bir berbat bir durum, karmaşık bir durum" ifadesini kullandı.

Trump açıklamasının Türkiye bölümünde, "ABD Başkanı Trump, Obama yönetimi Patriot'ları Türkiye'ye satmadı. İdlib'de sivillerin ölmesini istemeyiz. Karmaşık bir durum, üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahip Brunson'ı geri verdi. Kimse geri alamamıştı. Başkan Obama geri alabildi mi? Hayır, sonsuza dek hapiste kalabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri. Bu gerilimde Erdoğan'ın suçu yok. Ben iyi anlaşıyorum ve ona adaletsiz davranıldığını düşünüyorum." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.