ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 02 Haziran 2016 23:16

Türkiye'den Almanya'ya 'Soykırım' Tepkisi! Büyükelçi Ankara'ya Çağrıldı

Türkiye'den Almanya'ya 'Soykırım' Tepkisi! Büyükelçi Ankara'ya Çağrıldı
Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Ankara'ya çağrıldı.

Almanya Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendirmesinin ardından Türkiye, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu istişareler için Ankara'ya çağırdı. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi de Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İSTİŞARELER İÇİN ÇAĞIRDIK

Başbakan Binali Yıldırım, Büyükelçi'nin çağrılmasına ilişkin, "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz." dedi.

"CİDDİ HASAR VERDİ"

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, söz konusu karar tasarısının Alman Federal Meclisi'nde onaylanmasının Türkiye-Almanya ilişkilerine ciddi hasar verdiğini belirtti.

Bir televizyon kanalına konuşan Aktay, "Alman Parlamentosu'nun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilere ciddi hasar vermiştir" diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.