SİYASET Haber Girişi : 14 Mayıs 2015 21:50

Yavuz Aydın, 'Turizm benim işim'

Yavuz Aydın, 'Turizm benim işim'
Geleceğin turizm alanları olarak gösterilen Doğu Karadeniz'in merkezi konumunda bulunan Trabzon'da dağ ve yaylaların pazarlama noktasında eksikleri bulunduğu bildirildi.
MHP Trabzon Milletvekili Adayı Yavuz Aydın, bölgede birçok alanın koruma altına alınarak turizm alanı ilan edilmesine karşı yıllardan beri hatırı sayılır müteşebbislerce tercih edilmediğine dikkat çekerek, "Yöreye doğal güzellikleri bozmadan ve geleneksel yapıya uygun olarak çok yönlü sosyal tesisleri de bulunan yüksek kapasiteli konaklama tesisleri inşa etmek zorundayız. Bunun için, devlet olarak teşvik uygularken, özellikle yöremizden çıkan turizmcileri de buralara yatırım yapmak için çaba sarf etmeliyiz" dedi. Dağ ve yayla turizminin kısa süreli günübirlik turlara teslim edilemeyecek kadar önemli bir gelir ve istihdam kaynağı olduğuna dikkat çeken Yavuz Aydın şunları söyledi: "Trabzon'un Güneyi boydan boya turizme elverişli alanlarla dolu. Sis Dağı'ndan Zigana'ya, Hıdırnebi'den Sultan Murat'a, Kayabaşı'ndan Uzungöl'e, Taşköprü'den Acısu'ya kadar her yer iyi plan ve projelerle turistik tesislerle donatılmalı. Bunun için devletin yapacakları var, bizim özel ilişkilerimizle yapacaklarımız var, bizzat kendinizin yapacakları var. Buralara gelen insanları sosyal tesislerle süreli olarak tutarsak, işte o zaman gerçek turizm işletmesine kavuşmuş oluruz. Bu işletmeler kurulduğu zaman çevrelerinde, yol güzergâhlarında yöremiz insanı küçük işletmeler, dinlenme yerleri, alış-veriş merkezleri kuracaktır. Bu da istihdam demek, köyden kente göç etmemek demektir. Köylerdeki okulların kapanmaması demektir. Bunu yapmak zorundayız. Biz MHP olarak görevi üstlendiğimizde bölge için yapacaklarımızın başında bunlar gelecektir.
>>>http://www.61saat.com/bolgesel/mhpli-yavuz-aydin-turizm-benim-isim-h197406.html
HABER:Muharrem SEREN AJANS MEDİA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.