DÜNYA Haber Girişi : 26 Ağustos 2014 22:34

Yeşiller'den çağrı: 500 bin kişi mülteci alalım

Yeşiller'den çağrı: 500 bin kişi mülteci alalım
Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkanı Katrin Göring-Eckardt, Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçanlara yardım çağrısında bulunarak, "Avrupa acil bir yardım programı kapsamında en az 500 bin sığınmacı kabul etmeli" dedi.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkanı Katrin Göring-Eckardt, Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçanlara yardım çağrısında bulunarak, "Avrupa acil bir yardım programı kapsamında en az 500 bin sığınmacı kabul etmeli" dedi. Muhalefetteki Yeşiller'in etkili isimlerinden Eckardt, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Başbakan Angela Merkel liderliğindeki hükümetten Suriyeli ve Iraklı mülteciler için daha fazla yardım talep etti. Eckardt, "Avrupa bir acil yardım programı kapsamında en az 500 bin sığınmacı kabul etmeli. Yerinde yapılan yardımlar artırılmalı" dedi. Eckardt, "İnsanlar terör grupları tarafından baskı altına alınıp vahsi hareketlere maruz kalırken, öldürülürken, bu sığınmacıları kabul etmek insanlığın bir gereğidir" ifadelerini kullandı.

YEZİDİLERİ KORUMAK

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise önceliklerinin Irak'taki Yezidileri korumak ve onlara yerinde yardım ulaştırmak olduğunu kaydetti. Bakan de Maiziere, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'nın müttefikleriyle birlikte IŞID'in ilerlemesini engellemeye çalıştığını ve Irak devletinin varlığını korumaya çaba gösterdiğini belirterek, "Yezidiler de çatışmaların son bulmasının ardından topraklarına dönmek istiyorlar. Şu anda söz konusu olan Irak'tan sığınmacıları Almanya'ya getirmek değil, onların o ülkede varlıklarını sürdürebilmelerine destek olmak. Bu nedenle Irak'ı bu barbarlardan kurtarmak zorundayız" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı, Suriye'deki iç savaşın başlamasından bu yana Almanya'ya gelen Suriyeli sığınmacıların ve iltica başvurusunda bulunanların sayısının 50 bine ulaştığını kaydetti.

"ONUR DUYARIM"

Avrupa'dan ve Almanya'dan IŞID için savaşmaya giden radikal görüşlü kişiler ve bunların Avrupa için yol açabileceği tehdit konusundaki bir soru üzerine, Almanya'nın Irak'ta yaşananlar konusunda tarafsız olmadığını ve terörün karşısında olduğunu belirten De Maiziere,"Teröristler Almanya'dan nefret ediyorsa ben bundan onur duyarım" ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı, radikal görüşlere sahip kişileri erkenden tespit edip Almanya'dan ayrılmalarını engellemeye çalıştıklarını belirtirken, geri dönenlerin önemli bir bölümünün pişman olduğunu, şiddeti reddettiklerini kaydetti. De Maiziere, "Lübnan ya da Türkiye üzerinden Suriye'ye giden ve sonra geri gelenlerin her biri potansiyel terörist değil. Bunlar arasında tehlikeli olanları tespit etmek için ABD ve Türk istihbaratıyla iyi bir işbirliğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.