AMERİKA (ABD) HABERLERİ Haber Girişi : 16 Aralık 2015 01:17

ABD vize başvurusu yapanların sosyal medya hesaplarını inceliyor

ABD vize başvurusu yapanların sosyal medya hesaplarını inceliyor
Vize başvurularınızın sonuçlarını beklerken, sosyal medya hesaplarınızın incelendiğini biliyor muydunuz? Daha doğrusu, tahmin edebiliyor muydunuz? Açıklama, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde düzenlenen terör saldırısında, saldırganlardan birinin 'nişanlılık vizesi' olarak bilinen K-1 vizesi ile ABD'ye girdiğinin belirlenmesi üzerine, konu ile kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtta, vize başvurularının yalnızca Dişişleri Bakanlığı değil İç Güvenlik Bakanlığı ve başka kurumlar tarafından incelendiğini belirterek, "Herhangi bir vize turu başvurusu durumunda, K-1 turu olup olmadığını bakılmaksızın, her başvuru tek tek ele alınıyor. Başvuruyu inceleyen görevli vize başvurusu görüşmesi sırasında, işin kendi üzerine düşen bölümünde gereklilik duyarsa, başvuruda bulunan kişinin sosyal medya hesaplarına bakabilir ve bakıyorlar" dedi. Kirby, sosyal medya kullanıcılarının hesaplarını koruma altında tuttuklarını ya da farklı adlar kullandıklarını da belirterek, yalnızca buradan yapılacak bir denetlemenin başarı sağlamayacağını bildiklerini de dile getirdi.

TÜRKİYE'DE ABD'YE VE AMERİKALILARA YÖNELİK TEHDİT SÜRÜYOR

Güvenlik tehdidi nedeniyle, geçtiğimiz hafta İstanbul Başkonsolosluğunu kapatan ABD, bu kez de Ankara'daki ABD Büyükelçiliği için uyarıda bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD Büyükelçiliği'nin, güvenlik tehdidi ile ilgili bir mesaj yayınladığını belirterek, "Açıkçası, bizim için Amerikalıların güvenliğinden daha önemli bir konu yok. Özellikle yurt dışındakilerin. Bu konuyu çok ciddiye alıyoruz, onun için elçilik yeni bir güvenlik mesajı yayınladı" dedi. Kirby, özellikle Türkiye'ye seyahat edecek Amerikalıların, Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden Akıllı Seyahat Kayıt Programı'na kayıt olmaları çağrısında bulundu. Tehdide yönelik ayrıntılara girmeyeceğini, ancak Türkiye'de ABD temsilcilikleri ve Amerikalılara yönelik tehdidin sürmekte olduğunu anlatan Kirby, "Bu sefer ki tehdit Ankara'ya yönelik. Tehditler bize anlamlı geldiği için bu kararı aldık. Elçiliğin verdiği hizmetlere bir süreliğine kısıtlama getirildi. Yerel yetkililerle birlikte çalışarak ne olduğunu öğrenmeye çalışıyoruz. Elbette bu kalıcı bir durum olmayacak ve elçilik tüm görevlerini yapmaya yeniden başlayacak. Ama normale döneceğimiz günden daha önce normale dönmemek gerektiğini de biliyoruz" diye konuştu.

DHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.