TÜRKİYE Haber Girişi : 26 Ağustos 2014 22:47

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK
ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK 2014 yaz dönemi "Temel Eğitim Becerileri Engelli Öğrenciler Yaz Okulu" projesi kapsamında Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu'nda belge töreni düzenlendi.

ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK

2014 yaz dönemi "Temel Eğitim Becerileri Engelli Öğrenciler Yaz Okulu" projesi kapsamında  Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu'nda belge töreni düzenlendi.

Vali Ahmet Turhan'ın direktifleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinasyonu ve Karesi Halk Eğitim merkezinin Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında programladığı ve Altıeylül Belediyesi'nin  sosyal ve maddi katkılarıyla Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu'nda 1 aylık süren eğitimin ardından belge töreni düzenlendi.

Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Altıeylül İlçe Halk Eğitim Müdürü Süreyya Eray, Karesi İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Cansever ve Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımlarıyla Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu'nda belge töreni gerçekleşti.

KAFAOĞLU: SON DERECE ANLAMLI KURS

"Yaz döneminde temel becerilerini geliştirmek için bu kursun açılması, yürütülmesi son derece anlamlı. İnşaallah önümüzdeki sene bu kursların sayılarının daha da artmasını, Milli Eğitim Müdürümüzden, Halk Eğitim Müdürümüzden bekliyorum. Her kesime dönük yapmış olduğu bu başarılı çalışmalarını kutluyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum ve bütün katılımcıları sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum"dedi.

Temel Eğitim Becerileri Engelli Öğrenciler Yaz Okulu etkinliği 30 öğrenci, 22 öğretmen ve usta öğreticilerin destek ve katkılarıyla tamamlandı.

Bu etkinlik çerçevesinde sportif faaliyetlerle zaman geçirme, el becerilerinin geçiştirilmesi hedef alınmış ve bu amaç doğrultusunda el sanatları, sinema, müzik, çocuk oyunları ve spor dersleri ile günde 8 saat ve haftada 40 saat olmak üzere 4 hafta boyunca öğrenciler ile hoşça vakit geçirmişlerdir.

Öğrencilerin okula geliş-gidişleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Engelli Otobüsü ile sabah kahvaltı ve öğlen yemekleri Altıeylül Belediyesi Başkanlığının katkılarıyla, Okulun yaz okulu etkinliklerine hazırlanması esnasında bahçe temizliği ve bakım çalışmaları da Karesi Belediyesi Başkanlığınca gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Yavuz Bakit "Bu tür etkinliklere belediyeler, sivil toplum kuruluşları katkı sağladığında özel eğitime muhtaç öğrencilerimize ve eğitim sonrasındaki yaşantılarında engelli vatandaşlarımızın farkındalıklarının oluşmasında toplumumuz tarafından kabullenme ve adaptasyon konularında bizlere ve ailelere çok büyük fayda getireceğine inancımız sonsuzdur" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.