ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 06 Temmuz 2016 22:17

Bugün Dünya Öpüşme Günü..!

Bugün Dünya Öpüşme Günü..!
Birçok kültürde sevgi, arkadaşlık ve saygı göstergesi sayılan öpücük 1990 yılından beri her sene 6 Temmuz tarihinde kutlanıyor.

Dünya Öpüşme Günü nedeniyle yapılan araştırmaya göre, Almanların eşlerin birbirini 'kardeşçe' öptüğü ileri sürüldü.

HAMBURG "Dünya Öpüşme Günü" dolayısıyla Alman basınında yer alan haberlerde, Almanların büyük çoğunluğunun doğru öpüşemediği belirtildi. 

Psikolog Ann-Marlene Henning araştırma sonucuna göre Almanlar'ın tam ve doğru bir biçimde öpüşemediğini tespit ettiğini belirterek, partnerlerin birbirini "kardeşçe' öptüğünü ifade etti. 

 

Dünya Öpüşme Günü'nde insanlar sevgiyi ifade etmenin en içten yolu olan öpücüğü kutluyor.

">

 



Alman 'ElitePartner' adındaki arkadaş sitesi tarafından 1678 kişi ile yapılan bir ankette öpüşmekte en önemli unsurun zaman olduğu ortaya çıktı. Vaktin dar olduğu ve güncel hayatın hızlandığı bu zamanda öpüşmenin aceleye gelmemesi gerektiğine dikkat çekildi. Öpüşmenin bir başka önemli kuralı olarak belirtilen detay ise öpüşürken gözlerin kapalı tutulmasıdır.

HEYECAN ŞART
Verilere göre her üç erkekten biri öpüşmenin kendini vererek gerçekleşmesini ve heyecan yaratmasını bekliyor. Ayrıca kadınların yüzde 11.2'si öpüşmeyi yeterli bulduğu, dudak temasın bir sonraki adım olan sevişmekten daha önemli olduğu belirtildi.
Bunun yanı sıra erkeklerin yüzde 67'si, kadınların ise yüzde 47'si dudaktan öpülmeyi tercih ederken, kadınların yüzde 46'sı boyundan öpülmek istediği açıklandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.