ABD'nin İsrail'e Katar uyarısı: Çok dikkatli olmalılar
- 3 / 1
Rubio, Netanyahu ile görüşmesinde Washington'un Katar'daki saldırıdan duyduğu endişeyi dile getirdi ve Gazze'ye yönelik olası yeni bir saldırı hakkında görüş alışverişinde bulundu. Daha önce ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in önemli bir müttefikine yönelik saldırısından memnun olmadığını, ancak ABD-İsrail ilişkilerinin güçlü olduğunu belirtmişti. Trump, İsrail'e net bir uyarıda bulunarak, 'çok dikkatli olmaları' gerektiğini ve Katar'ın ABD için büyük bir müttefik olduğunu vurguladı. Trump, Katar'ın daha iyi bir halkla ilişkiler yönetimine ihtiyaç duyduğunu da ifade etti.
- 3 / 2
Netanyahu ise Hamas liderlerine yönelik saldırıların devam edebileceğini, 'nerede olurlarsa olsunlar' dokunulmazlıklarının olmadığını söyledi. Her ülkenin sınırlarının ötesinde kendini savunma hakkına sahip olduğunu savundu. ABD'nin saldırıda herhangi bir rolü olup olmadığı sorusuna ise 'Bunu kendi başımıza yaptık. Nokta' yanıtını verdi. Öte yandan, Netanyahu'nun saldırıdan yaklaşık bir saat önce Başkan Trump ile telefonda görüştüğü iddia edildi, ancak İsrail Başbakanlık Ofisi bu iddiayı reddetti.
- 3 / 3
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna'daki savaşa benzer şekilde, İsrail'e de uluslararası sportif müsabakalarda yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti. Gazze'deki çocuk ölümleri ve açlık krizi de devam eden bir sorun olarak haberde yer aldı. UNICEF verilerine göre, Gazze'de her 5 çocuktan 1'i akut yetersiz beslenme sorunu yaşıyor. İsrail'in Gazze'ye 23 aydır süren saldırıları ve aç bırakma politikası nedeniyle çocuk ölümlerinde artış gözlemleniyor.
- 12:18Etnospor Er meydanı güreşin ustalarıyla dolu‼️
- 12:08Saksonya’da AfD yüksek oy aldı.! CDU büyük oy kaybı yaşadı..!
- 09:02U15 KADIN MİLLİ TAKIMIMIZDAN 3 MADALYA
- 08:28Bulgaristan Başbakanı Radev Almanyada Resmi törenle karşılandı..!
- 14:35ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE ULUSLARARASI GÜREŞ KUPASI SONA ERDİ






