Atık malzemelerden süs eşyası üreten kadın: 'Eski eşyaları gün yüzüne çıkarmak beni mutlu ediyor'

  • 5 / 1 Atık malzemelerden süs eşyası üreten kadın: 'Eski eşyaları gün yüzüne çıkarmak beni mutlu ediyor' 0

    Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yaşayan Saniye Serhatlı, atık malzemelerden yaptığı süs eşyalarıyla hem çevreye hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

  • 5 / 2 Atık malzemelerden süs eşyası üreten kadın: 'Eski eşyaları gün yüzüne çıkarmak beni mutlu ediyor' 1

    2019 yılında Kocaeli'nden Taşköprü'ye taşınan Serhatlı, boş zamanlarını değerlendirmek için atık malzemeleri toplamaya ve bunları süs eşyalarına dönüştürmeye başladı. Hurdalıklardan, eski evlerden ve sokaklardan topladığı kullanılmayan veya atılan malzemeleri yenileyerek, su kabaklarından gece lambaları, dekoratif süs eşyaları, mumluklar ve çeşitli aksesuarlar üretiyor.

  • 5 / 3 Atık malzemelerden süs eşyası üreten kadın: 'Eski eşyaları gün yüzüne çıkarmak beni mutlu ediyor' 2

    Ürettiği ürünleri yerel pazarda ve el sanatları etkinliklerinde satmanın yanı sıra, internet üzerinden de pazarlayarak ev ekonomisine katkı sağlıyor. Serhatlı, amacının kendi iş yerini açmak olduğunu ve sosyal medya üzerinden satış yaparak bu hedefine adım adım yaklaştığını belirtiyor. İşini çok sevdiğini ve bu süreçte hem yaratıcılığını geliştirdiğini hem de geri dönüşüme katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını vurguluyor.

  • 5 / 4 Atık malzemelerden süs eşyası üreten kadın: 'Eski eşyaları gün yüzüne çıkarmak beni mutlu ediyor' 3

  • 5 / 5 Atık malzemelerden süs eşyası üreten kadın: 'Eski eşyaları gün yüzüne çıkarmak beni mutlu ediyor' 4