Balıkesir Sındırgı'da 6,1'lik deprem: Vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi
- 7 / 1
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından, binalarına güvenmeyen çok sayıda vatandaş geceyi parklarda ve yeşil alanlarda geçirdi. Artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede bazıları araçlarında, bazıları ise kurdukları çadırlarda kalmayı tercih etti. Deprem, İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi.
- 7 / 2
Yetkililerin, 'Evlerinize girmeyin.' uyarısı büyük oranda dikkate alındı. Çok sayıda sivil toplum örgütünün bölgeye gönderdiği ikram araçları, vatandaşlara çay, su ve çeşitli gıda malzemeleri dağıtarak geceyi daha rahat geçirmelerine yardımcı oldu. AFAD, hasarlı binalara girilmemesi ve riskli binaların çevresinde bulunulmaması konusunda uyarıda bulundu.
- 7 / 3
Geceyi sokakta geçiren emekli hemşire Müşerref Çakmak, depreme mutfakta yakalandığını ve eşyalarının yıkıldığını belirtti. Otogarda çalışan Alim Yandımoğlu ise deprem anını, 'Deprem anında otogardaydım. Sarsıntı olunca bir anda kendimi dışarıya attım. Sağı solu kontrol ettiğimde hasarlı bina görmedim. Eve gidip eşimle buluştum. Geceyi sokakta geçirdik. Yetkililer de eve girmemize izin vermiyor zaten. Çok şiddetliydi korktuk.' sözleriyle anlattı.
- 7 / 4
Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Sındırgı halkının teyakkuz halinde olduğunu ve en çok hasar gören kırsal mahallelerin Gölcük, Alacaklı, Aslansede ve Kızılgür olduğunu açıkladı. Sak, 'Bütün bu hasarları hep beraber açacağız. Sabah hasar tespit çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Acil yıkılması gereken binalarımızı hızlı bir şekilde tahliye edeceğiz. Yenilerini yapmak için de el birliğinde hep beraber mücadele edeceğiz.' dedi.
- 7 / 5
- 7 / 6
- 7 / 7
- 12:18Etnospor Er meydanı güreşin ustalarıyla dolu‼️
- 12:08Saksonya’da AfD yüksek oy aldı.! CDU büyük oy kaybı yaşadı..!
- 09:02U15 KADIN MİLLİ TAKIMIMIZDAN 3 MADALYA
- 08:28Bulgaristan Başbakanı Radev Almanyada Resmi törenle karşılandı..!
- 14:35ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE ULUSLARARASI GÜREŞ KUPASI SONA ERDİ






