Filipinler'de 7.4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
- 15 / 1
Filipinler'in Mindanao Adası açıklarında 7.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (PHILVOLCS) tarafından yapılan açıklamaya göre, sarsıntının merkez üssü Davao Oriental eyaleti açıklarında yer aldı.
- 15 / 2
Saat 09:43’te 20 kilometre derinlikte meydana gelen depremin ardından, bölgedeki birçok yerleşim yeri için tsunami uyarısı yapıldı. PHILVOLCS, depremin ardından Mindanao Adası açıklarında 2.6 ila 4.9 büyüklüğünde çok sayıda artçı sarsıntının da kaydedildiğini duyurdu. Filipinler'in yanı sıra Endonezya'da da hissedilen deprem, bazı bölgelerde paniğe ve maddi hasara yol açtı.
- 15 / 3
Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Romualdez Marcos Jr., depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara yönelik bir açıklama yaptı. Marcos, halkı kıyı kesimlerinden uzak durmaya ve yüksek yerlere çıkmaya çağırdı. Yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Marcos, 'Arama, kurtarma ve yardım operasyonları hazırlık aşamasında ve güvenli olduğu anda başlatılacak. Sosyal Refah ve Kalkınma Bakanlığı gıda ve gıda dışı ürünleri hazırlıyor, Sağlık Bakanlığı acil tıbbi yardım sağlamaya hazır' ifadelerini kullandı.
- 15 / 4
- 15 / 5
- 15 / 6
- 15 / 7
- 15 / 8
- 15 / 9
- 15 / 10
- 15 / 11
- 15 / 12
- 15 / 13
- 15 / 14
- 15 / 15
- 09:55AKİB BAŞKANI HIZAR’DAN TARİHİ ÇAĞRI: “YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE GÖÇMENLER BAKANLIĞI KURULMASI ARTIK BİR ZORUNLULUKTUR”
- 06:25Eskişehir'de her ayın 26'sı 'İndirim Bayramı' kutlanıyor
- 06:08Trafikte yeni cezalar devrede! Cebinizi yakacak yaptırımlar geliyor
- 05:51Türkiye'de işsizlik alarm veriyor: Her 3 kişiden 1'i işsiz!
- 05:38Türkiye'nin demiryolu yatırımları, İngiliz çelik sektörünü diriltiyor
- Youtube






