Hatay'da koruma altındaki kum zambakları: Koparanlara 557 bin TL ceza
- 7 / 1
Hatay'ın Samandağ ilçesinde, 14 kilometrelik sahil şeridini süsleyen kum zambakları, göz alıcı bir güzellik sunuyor. Beyaz çiçekleri ve hoş kokusuyla dikkat çeken bu bitkiler, hem tatilcilerin hem de fotoğrafçıların ilgisini çekiyor.
- 7 / 2
Kum zambakları, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için koruma altında bulunuyor. Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından da koruma altına alınan endemik bir bitki türü olan kum zambaklarını koparmak ise ağır cezalar içeriyor.
- 7 / 3
Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, yaptığı açıklamada, kum zambaklarının nem, çiğ ve deniz suyuna dayanıklı yapısı sayesinde sahilde doğal olarak yetiştiğini ve denizin adeta bir süs çiçeği olduğunu belirtti. Yaklaşık 40-45 santimetre boya ulaşabilen bu bitkilerin, beyaz çiçekleri ve hoş kokuları ile çevreye güzellik kattığını vurguladı. Atik, Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin nesli tehdit altında gösterdiği kum zambaklarının koparılmasının veya ticari amaçla kullanılmasının yasak olduğunu ve bu yasağa uymayanlara 557 bin 212 TL ceza uygulandığını hatırlattı.
- 7 / 4
- 7 / 5
- 7 / 6
- 7 / 7
- 09:55AKİB BAŞKANI HIZAR’DAN TARİHİ ÇAĞRI: “YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE GÖÇMENLER BAKANLIĞI KURULMASI ARTIK BİR ZORUNLULUKTUR”
- 06:25Eskişehir'de her ayın 26'sı 'İndirim Bayramı' kutlanıyor
- 06:08Trafikte yeni cezalar devrede! Cebinizi yakacak yaptırımlar geliyor
- 05:51Türkiye'de işsizlik alarm veriyor: Her 3 kişiden 1'i işsiz!
- 05:38Türkiye'nin demiryolu yatırımları, İngiliz çelik sektörünü diriltiyor
- Youtube






