İtalya'da da 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları: Limanlar bloke edildi
- 5 / 1
Fransa'nın ardından İtalya'da da 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları başladı. Liman işçileri, İsrail'e silah sevkiyatını engellemek için Cenova ve Livorno limanlarına erişimi kısıtladı.
- 5 / 2
İtalya'nın kuzeyindeki Cenova limanında grevdeki liman işçileri, Gazze'deki saldırılara tepki olarak yolları kapattı. Filistin halkıyla dayanışma içindeki sendikaların çağrısıyla ülke genelinde birçok okul da kapandı. Ulaşım hizmetlerinde aksamalar yaşandı.
- 5 / 3
Cenova'da protestocular sabah erken saatlerde Filistin bayraklarıyla liman çevresinde toplandı. Livorno limanına giriş de engellendi. İşçiler, İtalya'nın İsrail'e silah ve malzeme sevkiyatında geçiş noktası olarak kullanılmasını engellemeyi amaçladıklarını belirtti. Reuters'a konuşan Ricky, "Filistin halkı bize onur ve direniş konusunda bir ders veriyor. Onlardan ders alıyoruz ve üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz," dedi. Başkent Roma'da bölgesel tren seferlerinde gecikmeler ve iptaller yaşandı, ancak metro sistemi normal çalıştı. Milano'da da metro hatlarının çoğu hizmet vermeye devam etti. Havayolları grevden etkilenmedi.
- 5 / 4
Başbakan Giorgia Meloni'nin sağcı hükümeti, Avrupa'da İsrail'in geleneksel destekçisi olarak biliniyor. Ancak Gazze'deki askeri harekat nedeniyle koalisyon içinde tedirginlik arttı. 'Her Şeyi Engelleyelim' protestoları iki hafta önce Fransa'da başlamıştı. Yeni Başbakan Sebastien Lecornu, göreve büyük bir protesto dalgasıyla başladı. Ulaşım, eğitim ve diğer hizmetlerde aksamalar yaşandı. Protestolara yaklaşık 1 milyon kişi katıldı.
- 5 / 5
- 12:18Etnospor Er meydanı güreşin ustalarıyla dolu‼️
- 12:08Saksonya’da AfD yüksek oy aldı.! CDU büyük oy kaybı yaşadı..!
- 09:02U15 KADIN MİLLİ TAKIMIMIZDAN 3 MADALYA
- 08:28Bulgaristan Başbakanı Radev Almanyada Resmi törenle karşılandı..!
- 14:35ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE ULUSLARARASI GÜREŞ KUPASI SONA ERDİ






