Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD Vizesi İptal Ediliyor: Sebebi New York'taki Gösterilerdeki Konuşması

  • 3 / 1 Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD Vizesi İptal Ediliyor: Sebebi New York'taki Gösterilerdeki Konuşması 0

    ABD Dışişleri Bakanlığı, Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro'nun ABD vizesinin iptal edileceğini duyurdu. Petro, resmi ziyareti kapsamında bulunduğu New York'ta Filistin destekçisi gösterilerde yaptığı konuşmada ABD askerlerine seslenerek, "İnsanlığa karşı füzelerinizi doğrultmayın, ABD Başkanı Donald Trump’a boyun eğmeyin. İnsanlığa hizmet edin" ifadelerini kullanmıştı.

  • 3 / 2 Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD Vizesi İptal Ediliyor: Sebebi New York'taki Gösterilerdeki Konuşması 1

    80. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'nin New York şehrinde bulunan Kolombiyalı lider, Filistin destekçisi gösterilere katılarak İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını sert bir dille kınadı. Petro, "Gazze’de olanlar kelimenin tam anlamıyla soykırımdır. Bunu başka türlü izah edemezsiniz. Amaç Filistin halkını yok etmektir" dedi. Konuşmasında ABD askerlerine seslenerek ise, "İnsanlığa karşı füzelerinizi doğrultmayın, ABD Başkanı Donald Trump’a boyun eğmeyin. İnsanlığa hizmet edin" çağrısında bulundu.

  • 3 / 3 Kolombiya Devlet Başkanı Petro'nun ABD Vizesi İptal Ediliyor: Sebebi New York'taki Gösterilerdeki Konuşması 2

    Petro, gösterilerdeki konuşmasında ayrıca, ülkesinin Birleşmiş Milletler'e (BM) "dünyanın kurtuluşu için bir ordu" kurulmasını öngören bir karar tasarısı sunmayı planladığını ve bu ordunun ilk görevinin "Filistin’in kurtarılması" olacağını belirtti. BM Genel Kurulu'ndaki hitabında ise Gazze'de ateşkes talep eden bir karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi'nde ABD tarafından veto edilmesini ve BM'nin İsrail'i durdurma konusundaki başarısızlığını eleştiren Petro, "ABD Başkanı Donald Trump soykırımın suç ortağıdır. Bu forum soykırımın sessiz tanığıdır" ifadelerini kullanmıştı.