Sumud Filosu: Gazze'ye doğru yola çıktı
- 4 / 1
İsrail'in Gazze ablukasını kırmayı hedefleyen uluslararası Sumud Filosu, Sicilya'dan hareket etti. 50'den fazla gemiden oluşan filo, insani yardım taşımayı amaçlıyor.
- 4 / 2
Yolculuk sırasında insansız hava aracı saldırılarına maruz kalmalarına rağmen, filo misyonuna devam kararı aldı. Küresel Sumud Filosu Sözcüsü Maria Elena Dalia, misyonun başladığını ve gemilerin büyük bir bölümünün İtalyan limanından ayrıldığını doğruladı.
- 4 / 3
Farklı boyutlardaki 50'den fazla gemide, 44'ü aşkın ülkeden binlerce aktivist, doktor, gazeteci ve siyasetçi bulunuyor. İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg de filo içerisinde yer alıyor. Gemiler, günde yaklaşık 120 mil (194 kilometre) yol almayı planlıyor ve seyahatin 7-8 gün sürmesi bekleniyor. Ancak, teknik sorunlar ve hava koşulları nedeniyle yolculuk daha uzun sürebilir.
- 4 / 4
- 09:55AKİB BAŞKANI HIZAR’DAN TARİHİ ÇAĞRI: “YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE GÖÇMENLER BAKANLIĞI KURULMASI ARTIK BİR ZORUNLULUKTUR”
- 06:25Eskişehir'de her ayın 26'sı 'İndirim Bayramı' kutlanıyor
- 06:08Trafikte yeni cezalar devrede! Cebinizi yakacak yaptırımlar geliyor
- 05:51Türkiye'de işsizlik alarm veriyor: Her 3 kişiden 1'i işsiz!
- 05:38Türkiye'nin demiryolu yatırımları, İngiliz çelik sektörünü diriltiyor
- Youtube






