Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi, Maarif Özel Anaokulu'nu ziyaret etti
- 6 / 1
Büyükelçi Uyanık ve beraberindeki heyet, öğrencilerle sohbet ettikten sonra, Türkiye Maarif Vakfı Bulgaristan Temsilcisi Onur Yıldız ile birlikte anaokulunu gezdi ve kurum hakkında bilgi aldı. Anaokulu, 21 öğrenci kapasiteli olup 3-6 yaş arası çocuklara hizmet veriyor ve Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığına resmi olarak kayıtlı.
- 6 / 2
Yıldız, yaklaşık 2 yıldır Bulgaristan'da Türkiye Maarif Vakfı okulları üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bulgaristan müfredatına ek olarak Türkçe, İngilizce ve robotik kodlama dersleri verildiğini, okulun diğer okullardan ayrışan bir niteliğe sahip olmasına özen gösterdiklerini vurguladı. İlerleyen süreçte ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde de hizmet vermeyi hedefliyorlar.
- 6 / 3
Yıldız, Türkçe ve İngilizce derslerinin zorunlu olduğunu, öğrencilerin iki ya da üç dilli bireyler olarak yetişmelerini amaçladıklarını dile getirdi. Bu sayede öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmelerine ve eğitim hayatlarının ilerleyen kademelerinde daha fazla imkan sunmayı hedefliyorlar.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 12:18Etnospor Er meydanı güreşin ustalarıyla dolu‼️
- 12:08Saksonya’da AfD yüksek oy aldı.! CDU büyük oy kaybı yaşadı..!
- 09:02U15 KADIN MİLLİ TAKIMIMIZDAN 3 MADALYA
- 08:28Bulgaristan Başbakanı Radev Almanyada Resmi törenle karşılandı..!
- 14:35ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE ULUSLARARASI GÜREŞ KUPASI SONA ERDİ






