Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 7. haftasında oynanan maçlar sonrası disiplin raporlarını açıkladı. Buna göre, 11 Süper Lig kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi.
PFDK'YA SEVK EDİLEN KULÜPLER
Alanyaspor, Galatasaray, Gaziantep FK, Trabzonspor, Konyaspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kocaelispor kulüpleri 'çirkin ve kötü tezahüratı' gerekçesiyle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Galatasaray, Gaziantep FK, Kayserispor ve Kocaelispor 'saha olayları' nedeniyle, Gaziantep FK ise 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle disipline gönderildi. Antalyaspor, 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten dolayı PFDK'ya sevk edildi.
YÖNETİCİ VE FUTBOLCULAR DA LİSTEDE
Başakşehir Kulübü ve kulüp başkanı Göksel Gümüşdağ, 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle ayrı ayrı tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım da aynı gerekçeyle tedbirsiz olarak PFDK'ya gönderildi. Kayserispor Kulübü idarecisi Mustafa Baki Ersoy ise 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'tehdidi' nedeniyle 30.09.2025 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Gençlerbirliği Kulübü futbolcuları Franco Daryl Tongya Heubang ve Sekou Koita da Kayserispor müsabakasındaki 'kural dışı hareketleri' nedeniyle ayrı ayrı disipline gönderildi.


