İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası düzeyde büyük yankı uyandıran bir operasyonun detaylarını duyurdu. Kırmızı bültenle aranan ve farklı ülkelerde saklanan toplam 17 suçlu, 11 ülkeyle yapılan başarılı ortak çalışmalar sonucunda Türkiye'ye getirildi. Bu operasyon, sınır aşan suçlarla mücadelede elde edilen önemli bir başarı olarak kayıtlara geçti.
ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİYLE BÜYÜK BAŞARI
Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Almanya, Irak, Azerbaycan, Bosna Hersek, Belarus, Gürcistan, İtalya, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Makedonya ve Yunanistan gibi ülkelerle koordineli bir şekilde yürütülen operasyonlarda, uyuşturucu ticareti, cinayete teşebbüs, cinsel istismar ve dolandırıcılık gibi çeşitli suçlardan aranan şahıslar yakalandı. Bu kişilerin isimleri ve işledikleri suçlar da kamuoyu ile paylaşılarak operasyonun kapsamı gözler önüne serildi.
SUÇLULAR ÜLKELERİNE İADE EDİLDİ
Operasyonlar sonucunda yakalanan İ.F., E.T., A.B., K.B., D.H., Ö.V., M.D., R.Ö., R.Y., M.U., O.Y., İ.D. gibi isimler, işledikleri suçlara göre farklı ülkelerde tespit edilerek Türkiye'ye getirildi. İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, KOM, İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlıkları gibi birçok birimin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen bu iadeler, organize suç örgütlerine ve uluslararası suçlulara karşı verilen mücadelenin kararlılığını bir kez daha gösterdi. Bakan Yerlikaya, emeği geçen tüm birimleri tebrik ederek, benzer operasyonların devam edeceğinin sinyalini verdi.


