GÜNDEM
Yayınlanma : 09 Ocak 2026 09:28

21 ilde gerçekleştirilen büyük operasyon: 96 kişi gözaltına alındı

21 ilde gerçekleştirilen büyük operasyon: 96 kişi gözaltına alındı
İstanbul'da gerçekleştirilen büyük operasyonla birlikte 21 ilde organize suç örgütlerine yönelik 96 kişi gözaltına alındı, suçların önlenmesine yönelik önemli adımlar atıldı.

İstanbul'da organize suç örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar sonucunda 96 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade etti.

EŞ ZAMANLI BASKINLAR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Amasya, Ordu, Düzce, Elazığ, Şanlıurfa, Trabzon, Mardin, Tokat, Sinop, Bitlis, Samsun, Çanakkale, Sakarya, Adıyaman, Malatya ve Tekirdağ'da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Bu operasyonlar, organize suçların engellenmesi amacıyla yapıldı.

ÖRGÜT ÜYELERİNE YÖNELİK TESPİTLER

Operasyonlarda, örgüt üyelerinin küçük yaştaki kişileri hücre evlerine yerleştirerek çalıntı araç ve motosikletlerle kasten yaralama, iş yeri kurşunlama ve tehdit gibi suçlar işlediği belirlendi. Ayrıca sosyal medya üzerinden lüks yaşam ve yüksek kazanç vaadiyle yeni üye kazandırmaya çalıştıkları ve propagandada bulundukları tespit edildi. Bakan Yerlikaya, bu operasyon sayesinde yağma ve kasten yaralama gibi suçlardan vatandaşların zarar görmesinin önlendiğini belirterek, “Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımızı, İstanbul Emniyet Müdürümüzü ve operasyonda emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyorum. Organize suç örgütlerine yönelik mücadelemize tavizsiz bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.