SPOR
Yayınlanma : 14 Ekim 2025 18:44

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Gürcistan ile Karşılaşıyor

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Gürcistan ile Karşılaşıyor
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Gürcistan ile Kocaeli'de karşılaşıyor. Milliler, grupta 2. sırada yer alırken, tarihlerinde Gürcistan'a karşı üstünlük kurdu.

2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri E Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, dördüncü maçında Gürcistan ile Kocaeli Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek.

MİLLİLERİN GRUP DURUMU VE GEÇMİŞİ

Ay-yıldızlılar, grupta geride kalan 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak topladığı 6 puanla ikinci sırada yer alıyor. Rakip Gürcistan ise 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye ve Gürcistan, bugüne dek 4'ü resmi, 3'ü özel olmak üzere toplam 7 kez mücadele etti. Bu karşılaşmalarda milliler 5 galibiyet elde ederken, 1 kez mağlup oldu ve 1 maç beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Türkiye, rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü. İki ülke arasındaki son karşılaşma, 4 Eylül 2025'te Dünya Kupası elemelerinde oynandı ve Türkiye 3-2'lik skorla galip geldi.

MİLLİ TAKIMIN TARİHİ VE MONTELLA'NIN KARNESİ

Bu mücadele, A Milli Futbol Takımı'nın toplamda 645. müsabakası olacak. Kırmızı-beyazlılar, geride kalan 644 maçta 1'i hükmen olmak üzere 253 galibiyet, 241 mağlubiyet ve 150 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 887 gol atan Türkiye, kalesinde 923 gol gördü. Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde ise milli takım, bugüne kadar 25 maçta 14 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 4 beraberlik elde etti.

CEZALAR VE KADRO DEĞİŞİKLİKLERİ

Grubun ilk maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz, cezasını tamamlayarak bu maçta forma giyebilecek. Öte yandan, Bulgaristan maçından sonra izinsiz olarak kamptan ayrılan kaleci Berke Özer'in yerine Başakşehir'den Muhammed Şengezer aday kadroya dahil edildi. Sakatlanan İrfan Can Kahveci ise aday kadrodan çıkarıldı. Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Radu Petrescu yönetecek.