Almanya’nın çeşitli şehirlerinde binlerce kişi, hükümetin iklim politikalarını eleştirerek protesto gösterileri düzenledi. Gösteriler, küresel iklim eylem gününün bir parçası olarak gerçekleştirildi ve özellikle Wadden Denizi Ulusal Parkı yakınlarında planlanan yeni doğalgaz projesi hedef alındı.
PROTESTOLARDA EKONOMİ BAKANI HEDEFTE
Protestocular, hükümeti iklim krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle suçlarken, "İklim krizi dünyada yaşamları yok ederken, hükümet bunu körüklemeye devam ediyor" yazılı pankartlar taşıdı. Ekonomi Bakanı Katherina Reiche, gösterilerin en önemli hedeflerinden biri oldu.
HÜKÜMETİN DOĞALGAZ PLANI ELEŞTİRİLİYOR
Hükümetin 2030 yılına kadar 20 gigawatt kapasiteli doğalgaz santralleri kurma planı, kömürden çıkış ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yetersiz kalması durumunda yedek enerji sağlamak amacıyla savunuluyor. Ancak, bu plan protestocular tarafından iklim hedeflerine aykırı bulunuyor. Kenya Nairobi, Endonezya Cakarta ve Avustralya Sydney'de de benzer protestolar yapıldı.


