GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Ağustos 2025 22:34

Ankara'da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı

Ankara'da ormanlık alanlara giriş yasağı uzatıldı
Ankara Valiliği, ülke genelindeki yüksek yangın riski nedeniyle ormanlık alanlara giriş yasağını 30 Eylül 2025 tarihine kadar uzattı. Ateşli piknik ve mangal yasağı da aynı tarihe kadar devam edecek.

Ankara Valiliği, ormanlık alanlara giriş yasağının 30 Eylül 2025 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Valilik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangın riskine karşı alınan önlemlerin kapsamını genişlettiğini belirtti.

YANGIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM

Valiliğin açıklamasında, ormanlık alanlara ve piknik alanlarına giriş yasağının 30 Eylül 2025 tarihine kadar uzatıldığı belirtildi. Açıklamada, daha önce 30 Ağustos 2025 tarihine kadar geçerli olan ateşli piknik ve mangal yasağının da aynı tarihe kadar uzatıldığı ifade edildi. Girişlere izin verilen alanlarda dahi ateş yakmanın yasak olduğu vurgulandı.

30 EYLÜL'E KADAR UZATILDI

Valilik, ülke genelindeki yüksek yangın riski nedeniyle bu kararın alındığını açıkladı. 30 Eylül 2025 tarihine kadar sürecek olan yasak, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla uygulanacak. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması istendi.