Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla başlattığı “Fitre/Fidye Ver”, “Koli Ver” ve “Su Ver” kampanyaları ile ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor.
Kampanyaların getirdiği iyilik
Bu kampanyalarda toplam iyilik tutarı 2 milyon 548 bin 940 liraya ulaştı. İhtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturma amacı taşıyan bu projeler, Ramazan ayının ruhunu yaşatmak için büyük bir fırsat sunuyor.
Fitre ve fidye yardımları
“Fitre/Fidye Ver” kampanyası çerçevesinde 4 bin 558 adet fitre ve fidye yardımı yapıldı. Toplam tutar ise 1 milyon 133 bin 848 lira oldu. Yardımlar, https://fitrever.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden kolayca gerçekleştirilebiliyor.
Koli ve su yardımları
“Koli Ver” kampanyasında ise hayırseverler, 1 milyon 458 bin 444 TL değerinde 1066 gıda kolisi alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere destek verdiler. Ayrıca, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün “Su Ver” kampanyası aracılığıyla 1500 ihtiyaç sahibinin su faturası 446 bin lira karşılığında ödendi.


