Ankara Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında SOLOTÜRK'ün yapacağı uçuşlar nedeniyle vatandaşları yüksek ses konusunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, SOLOTÜRK'ün 28-30 Ağustos tarihleri arasında keşif, prova ve gösteri uçuşları gerçekleştireceği belirtildi.
SOLOTÜRK UÇUŞLARI ANKARA'DA
28 Ağustos'ta çevre tanıma ve prova uçuşları, 30 Ağustos'ta ise gösteri uçuşu Anıtkabir ve çevresinde yapılacak. Ankara Valiliği, Başkentlileri şehir merkezi üzerindeki planlı uçuşlar nedeniyle oluşabilecek yüksek sesten dolayı tedirgin olmamaları konusunda bilgilendirdi.
F-16 UÇAKLARININ PERFORMANSI
Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, 20 dakikalık uçuşlarında F-16 savaş uçaklarının modern ve yüksek performansını sergiliyor. Bu gösterilerde 3,5 ton yakıt harcayan SOLOTÜRK, en düşük 200, en yüksek 1200 kilometre hıza ulaşıyor. 'SOLOTÜRK kalkışı' ve 'SOLOTÜRK tonosu' ile dünyaca ünlü olan ekip, görsel bir şölen sunacak.


