GÜNDEM
Yayınlanma : 30 Ekim 2025 20:04

Ankarada kültürel atılım: Hangarlar festivalle yeniden doğuyor!

Ankarada kültürel atılım: Hangarlar festivalle yeniden doğuyor!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliğindeki Hangarları restore ederek yeni bir kültür alanı oluşturdu ve PlaceMaking Festivalini düzenlemeye hazırlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliğindeki Hangarları restore ederek kente yeni bir kültür sanat alanı kazandırıyor. Bu alan, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında PlaceMaking Festivaline ev sahipliği yapacak.

RESTORYASYON VE KATKILAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün armağanı olan AOÇde bulunan tarihi Hangarlar, ABBnin çalışmaları sayesinde yeniden kullanıma açılıyor. Festival, Türkiyenin ilk placemaking temalı etkinliği olarak kamusal alanların canlanmasını hedefliyor.

FESTIVAL PROGRAMI

Etkinlikler arasında Kültür Politikaları Çalıştayı, atölyeler, çocuk etkinlikleri, film gösterimleri ve konserler yer alıyor. Festival, 31 Ekimde başlayıp 2 Kasıma kadar halka açık olacak ve çeşitli disiplinlerden etkinliklerle sürecek.