Emniyet Genel Müdürlüğü, Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında İlker Arslan'ın görevden alındığı belirtildi.
SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖREVDEN ALINDI
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, İlker Arslan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı açıklandı. Açıklamada soruşturmanın detaylarına yer verilmezken, Arslan'ın görevden alınmasının soruşturma ile doğrudan bağlantılı olduğu vurgulandı.
İLKER ARSLAN'IN EMNİYET HAYATI
1994 yılında Polis Akademisi'nden Komiser Yardımcısı olarak mezun olan İlker Arslan, kariyerine Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde başladı. Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Siirt ve Ankara'da farklı görevlerde bulundu. 2016-2021 yılları arasında Tanık Koruma Daire Başkanı olarak görev yapan Arslan, 2021-2024 yılları arasında ise Kuzey Makedonya'nın Üsküp Büyükelçiliği'nde İçişleri Müşaviriydi. 16 Ağustos 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.


