Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'deki polislere yönelik silahlı saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, saldırganın bağlantılarının ortaya çıkarılacağına inandığını belirterek, 'İnanıyorum ki saldırganın bağ ve bağlantıları ortaya çıkarılacak, bu menfur ve menhus olayın esrar perdesi kuşkusuz aralanacaktır.' dedi.

İZMİR'DEKİ SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Bahçeli, iki polisin şehit olduğu saldırının, ülkedeki barış ve huzur ortamını zedelemeyi amaçlayan bir eylem olduğunu vurguladı. 'Yeşeren ümitlerimizi, yerleşen barış ve kardeşlik iklimini zehirleme emelinde olanlar, bu suretle pusuda bekleyip sokakların kaynamasını ve karışmasını hedefleyenler elbette muvaffak olamayacaklardır.' ifadelerini kullanan Bahçeli, saldırganın 16 yaşında olduğunu hatırlattı.
SALDIRGANIN BAĞLANTILARI ARAŞTIRILACAK
Saldırganın polis karakoluna yönelik silahlı saldırısının, Türkiye'ye karşı düzenlenen alçak oyunlardan bağımsız düşünülemeyeceğini belirten Bahçeli, şunları söyledi: 'Katilin polis karakolunu yaylım ateşine tutması Türkiye'miz üzerinde oynanan alçak oyunlardan bağımsız düşünülemeyecektir. İç barış ve huzur havasını bozmak için tetikte bekleyen mihrakları iştahlandıran, kışkırtan, heveslendiren, bununla mündemiç eyleme geçişi hızlandıran iç ve dış ihanet cephesini dağıtmak kaçınılmaz bir milli görevdir. Bu görev kutsaldır ve Türkiye Cumhuriyeti devleti hamd olsun muktedirdir.'
5 KİŞİ GÖZALTINDA
Öte yandan, İzmir'in Balçova ilçesindeki Salih İşgören Polis Merkezi'ne bu sabah düzenlenen silahlı saldırıda iki polis şehit oldu, üç kişi de yaralandı. Saldırıda beş kişi gözaltına alındı. Saldırganın sosyal medyada radikal bir örgüte yönelik paylaşımlar yaptığı iddia edildi.

