EKONOMİ
Yayınlanma : 18 Ekim 2025 18:53

Bakan Kacır: Sıfır atık için 10 milyar dolarlık enerji yatırımı geliyor

Bakan Kacır: Sıfır atık için 10 milyar dolarlık enerji yatırımı geliyor
Bakan Kacır, sıfır atık hedefleri doğrultusunda 10 milyar dolarlık enerji yatırımı yapılacağını açıkladı.

Uluslararası Sıfır Atık Forumu, ikinci gününde dünya genelinden liderlerin bir araya gelmesiyle sürdürülebilirlik çözümlerine dair önemli tartışmalara sahne oldu. Forumun ana konuşmacısı olan Bakan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin sıfır atık hedefleri doğrultusunda atacağı adımları detaylandırdı. Bu kapsamda, yapılacak olan 10 milyar dolarlık enerji yatırımı ile çevresel sorunlara kalıcı çözümler sunulması planlanıyor.

ATIKLARLA MÜCADELEDE YENİ STRATEJİLER

Kacır, insanlığın aşırı tüketim alışkanlıklarının doğaya verdiği zararları ele aldı ve her yıl üretilen 2 milyar ton atığın, gelecek nesiller için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Okyanuslardaki plastik atıkların birikimi gibi örneklerle, bu sorunun aciliyetine dikkat çekti.

TEKNOLOJİ İLE SIFIR ATIK HEDEFİNE ULAŞMAK

Bakan Kacır, yapay zeka teknolojilerinin sıfır atık stratejilerinde önemli bir rol oynayacağını belirtti. Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilecek veri merkezleri ile bu hedeflere ulaşılmasının mümkün olabileceğini ifade etti.