GÜNDEM
Yayınlanma : 20 Kasım 2025 14:35

Bakan Tunç'tan şok açıklama: TDT'de e-adalet devrimi geliyor!

Bakan Tunç'tan şok açıklama: TDT'de e-adalet devrimi geliyor!
Adalet Bakanı Tunç, TDT çatısında e-adalet iş birliğini güçlendireceklerini açıkladı ve yapay zeka destekli dijital yargı sistemleri ile uluslararası hukuk dayanışmasının önemini vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çatısında hukuk ve e-adalet iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bakan Tunç, toplantıda Nahçıvan Anlaşması ve Türk Dünyası Vizyon 2040 kapsamında Türk devletlerini ortak hedefler etrafında buluşturmanın önemine değindi.

DİJİTAL YARGI SİSTEMLERİNDE DEVRİM

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP), SEGBİS, E-Duruşma, ACEP ve E-Tebligat gibi dijitalleşme uygulamalarını örnek gösteren Tunç, yargı süreçlerinin hız ve verimliliğini artıracak yapay zeka destekli sistemler geliştirdiklerini açıkladı. Türkiye olarak hukuk alanındaki dijitalleşmeyi derinleştirmeyi ve bu tecrübeyi TDT üyesi ülkelerle paylaşmayı hedeflediklerini belirtti.

ULUSLARARASI HUKUKTA DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Bakan Tunç, erişilebilir, güvenli ve hakkaniyete dayalı bir e-adalet sistemi kurulmasının önemini vurguladı. Gazze ve Filistin'deki adalet sorunlarına değinerek, uluslararası hukuk mekanizmalarının etkili çalışmasının gerekliliğini, çocuk haklarının korunmasının önemini ve uluslararası dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.