İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla İl Jandarma Komutanlıkları Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince Muğla, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kırklareli, Giresun, Samsun ve Karaman'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.
SUÇ ÖRGÜTLERİNE DARBE
Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlar kapsamında çeşitli suç örgütlerinin faaliyet gösterdiği alanlar tespit edildi. Muğla'da göçmen kaçakçılığı, Kırklareli'nde özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri üzerinden usulsüz rapor düzenleyerek haksız kazanç sağlama, Kahramanmaraş'ta uyuşturucu ticareti suçları belirlendi. Giresun, Diyarbakır, Samsun ve Karaman illerinde ise yüksek faizle borç vererek tefecilik yapıldığı saptandı.
MAL VARLIKLARINA TEDBİR
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemeler neticesinde, "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçu kapsamında şüphelilere ait toplam değeri 1 milyar 40 milyon lira olan 7 iş yeri, 1 dükkân, 6 konut, 4 araç ve 1 arsa için tedbir kararı alındığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları başarıyla yürüten jandarma personeli ve savcıları tebrik ederek, operasyonlara ilişkin görüntüleri de paylaştı.


